Вознесенська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 12.04.2024 13:23
Кількість переглядів: 112

БРАТСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

05 квітня директором Братського центру соціальних служб Ліною ГРИЗОГЛАЗ, практичним психологом центру Оленою КАЛІНІНОЮ, за підтримки директора Братського закладу дошкільної освіти Крістіни САЛО, продовжено роботу тренінгу «Батьківство без стресу» із працівниками дитячого садку та проведено чергове заняття на тему: «Ресурси позитивного батьківства», під час якого учасники розвивали навички розуміння базових емоційних потреб – своїх та дитини, у тому числі тих, які лежать в основі стресового реагування, та напрацювання конструктивних способів їх задоволення, сприяння формуванню навичок взаємопідтримки між дорослими членами родини та позитивного клімату в сім’ї.

 

 

10 квітня рятувальники 10 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Миколаївській області спільно із представниками Братського лісництва Філії «Вознесенське лісове господарство» ДП «Ліси України», КП "Водограй", провели спільні навчання по відпрацюванню дій органів управління, сил та засобів цивільного захисту єдиної державної системи цивільного захисту, порядок виконання завдань за призначенням та організації взаємодії по гасінню лісових пожеж та  пожеж в екосистемах на базі лісового урочища "Кавказ".

Навчання мали на меті перевірити оперативну готовність особового складу, працівників лісового господарства, органів управління, сили та засобів цивільного захисту єдиної державної системи цивільного захисту, організації взаємодії по гасінню лісових пожеж та пожеж в природних екосистемах.

Під час даного навчання зуміли організувати злагоджену спільну роботу та погасили умовну пожежу. До проведення навчань було залучено 6 одиниць техніки та 12 осіб особового складу.

 

 

БУЗЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

У Таборівському ліцеї Бузької сільської ради пройшов ІІ етап з футболу проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги», в якому брали участь команди Таборівського та Вознесенського ліцеїв.

Переможцями стали учні Таборівського ліцею, які будуть представляти громаду серед шкіл Вознесенського району.

 

 

ДОМАНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

6-7 квітня 2024 року в м.Кропивницький Кіровоградської області стартував перший тур Чемпіонату дитячої ліги з волейболу "GORGONA -2010" серед дівчат 2010 року народження і мол. команд України. У змаганнях взяли участь такі команди: ДЮСШ м.Новоархангельск , м.Бобринець, Горгона -2010, Горгона-2011 м.Кропивницький Кіровоградської області, ДЮСШ-1 м.Миколаїв, ДЮСШ с.Доманівка, "Гіпаніс" м.Первомайськ Миколаївської області. Доманівська ДЮСШ була представлена командою волейболісток с.Маринівка (учні Маринівського ліцею "Лідер" Доманівської селищної ради), тренер- наставник Карпінець Василь. В результаті зіграних ігор та таблиці результатів дівчата показали гарний результат. Більшість команди вперше брали участь у змаганнях такого рівня. Другий тур змагань відбудеться 20-21 квітня в м.Кропивницький.

 

 

МОСТІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Поліцейський офіцер Мостівської громади Володимир МІНЬКО завітав до учнів Сухобалківського ліцею Вознесенського району та провів інтерактивний урок щодо попередження та протидії проявів насильства.

Під час заходу шериф поліції розповів учням про булінг, його різновиди, відповідальність за вчинення таких дій, а також як діяти у випадку скоєння насильства.

Крім цього, поліцейський звернув увагу школярів на кібербулінг, оскільки молоде покоління багато вільного часу проводить у соціальних мережах. Шериф поліції пояснив ліцеїстам як безпечно спілкуватися та поводитись в інтернеті і соціальних мережах. Нагадав про ризики, з якими вони можуть стикатись в інформаційному просторі та порадив як безпечно користуватись «віртуальним світом».

Дівчата та хлопці активно долучалися до обговорення про види булінгу та негативні наслідки цькування в освітньому середовищі, і найголовніше як успішно та правильно йому протидіяти.

Наприкінці зустрічі офіцер громади закликав школярів завжди пам’ятати, що насильство в будь-яких його проявах не можна терпіти, потрібно негайно звертатись по допомогу до батьків, вчителів або поліцейських, які завжди готові прийти на допомогу.

 

 

НОВОМАР’ЇВСЬКА  ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

З 1 по 30 квітня 2024 року в кожному населеному пункті Миколаївської області проводиться біговий благодійний челендж "КОЖЕН КРОК В ДОПОМОГУ ЗСУ".

Метою челенджу є покращення рівня рухової активності учасників заходу, моральна підтримка наших захисників та збір благодійних внесків на допомогу ЗСУ, а саме 123-ї окремої бригади територіальної оборони, в якій несуть службу освітяни Миколаївської області.

Біговий челендж – це також пам'ять про всіх наших Героїв, які віддали свої життя за нас з вами, за волю України.Учасники челенджу долають будь-яку кількість кілометрів (метрів) в день протягом місяця бігом або ходьбою, в залежності від власного стану здоров’я та фізичної підготовки. Вони можуть діяти індивідуально або брати участь в групових (масових) забігах.За бажанням, учасники забігу роблять пожертвування на потреби 123-ї окремої бригади територіальної оборони. 

Навчальні заклади Новомар’ївської громади також активно долучилися  до обласного благодійного бігового челенджу, долаючи бігові кілометри та підтримуючи захисників, з повагою та безмежною вдячністю до них!

До цієї акції вже долучилися учні та педагогічні працівники Миролюбівського ліцею, Костуватської гімназії та Кам’яно-Костуватської початкової школи.

 

 

З 1 квітня 2024 року, другий рік поспіль, в Новомар’ївській громаді, з метою підвищення рухової активності, зміцнення здоров"я її жителів продовжено  проєкт "Активні парки - локації здорової України". 

В цьому році координатором проєкту став вчитель фізичної культури та виховання Костуватської гімназії - Віктор БЕЗПАЛЬКО, який з перших днів роботи почав  активно залучати дітей та дорослих до фізкультурно-оздоровчих масових заходів. 

Мета проєкту «Активні парки" - зробити заняття спортом цікавими та доступними для кожного мешканця громади. Це можливість як для дорослих, так і для дітей та молоді подбати про своє здоров’я і фізичну підготовку, знизити показники захворюваності, поліпшити якість та тривалість активного життя населення, профілактика захворювань.

Слід зазначити, що вже протягом першого тижня квітня Віктором Безпальком з учнями Костуватської гімназії були проведені тренування з волейболу,  змагання з футболу, спортивна гра з бейсболу та спортивні ігри.

 

 

ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

5 квітня, керівник Енергоатома Петро КОТІН та секретар Южноукраїнської міської ради Денис КРАВЧЕНКО підписали Меморандум про співпрацю. 

Серед напрямів:

посилення захисту Південноукраїнської АЕС, міста-супутника та підвищення безпеки його мешканців;

зміцнення співробітництва та координація зусиль для соціально-економічного розвитку Южноукраїнської міської територіальної громади, зокрема, щодо опрацювання питань житлово-комунального господарства.

Додатково сторони домовились, що керівництво міста докладе максимум зусиль для пришвидшення процесу погашення заборгованості перед Енергоатомом за низку комунальних послуг. 

Крім того, Петро Котін та Денис Кравченко обговорили безпекову ситуацію в регіоні, питання будівництва додаткових захисних споруд у місті-супутнику Південноукраїнської АЕС та координації заходів із надання допомоги захисникам України. 

Цей меморандум дасть можливість поглибити співпрацю Енергоатома та Южноукраїнської громади, зокрема, й для впровадження нових проєктів, таких як Технологічний комплекс з виробництва тепловидільних збірок.

Підписання меморандуму є історичною подією для громади.

Меморандуми вже підписані з владою міст-супутників інших українських АЕС – Вараша, Нетішина та Енергодара.

 

 

5 квітня команда учнів Южноукраїнського ліцею № 5 взяла участь у ІІІ (зональному) етапі Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги зі спортивного орієнтування».

Спортивне орієнтування – це унікальний вид спорту, що поєднує в собі фізичну витривалість, стратегічне планування і навички орієнтування на місцевості.

Юні спортсмени змагалися з однолітками 8-ми команд територіальних громад Вознесенського району. Діти показали гідну гру, обігравши кожну з представлених команд, і посіли почесне І місце.

 

 

10 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради за участі 10 його членів та під головуванням секретаря Южноукраїнської міської ради Дениса КРАВЧЕНКА. Порядок денний налічував 17 основних та 8 додаткових питань, з яких 10 стосувалися захисту прав дітей.

Члени виконкому розглянули та погодили такі проєкти рішень:

«Про розгляд проєкту міської комплексної програми розвитку культури, фізичної культури, спорту та туризму в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2025-2030 роки»;

«Про затвердження Порядку відшкодування  витрат на виготовлення та встановлення пам’ятника на могилі ветеранів війни, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України»;

«Про затвердження Порядку надання одноразової грошової допомоги на придбання твердого пічного палива»;

«Про утворення комісії з вирішення питань ветеранів війни, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та Захисників і Захисниць України, затвердження її складу та положення про неї»;

«Про призначення помічника повнолітньої дієздатної особи» тощо.

Загалом були прийняті рішення по 25 проєктам.

 

 

В Южноукраїнській громаді 10 квітня відбувся воркшоп, організований представниками ГО Молодь України спільно з  Українською освітньою платформою.

У заході взяли участь активні громадяни, громадські організації, фахівці виконавчих органів ради та комунальних закладів.

Головною метою було ознайомлення присутніх про можливості грантового конкурсу "Миколаївщина. Підтримка суспільно важливих ініціатив у регіоні" на підтримку громад Миколаївщини!

Це був інформативний захід, який дав мотивацію для реалізації ідей у напрямку розвитку Южноукраїнської громади.

 

 

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Дитячий волейбольний турнір пройшов у Вознесенську.

4 квітня КО «Вмцфзн «Спорт для всіх» разом з Вознесенською дитячо-юнацькою спортивною школою провели волейбольний турнір серед дітей Вознесенської громади в рамках Всеукраїнської акції «Здорова молодь – здорова нація».

Участь у змаганнях взяли три команди. Перемогу здобула команда Вознесенської ДЮСШ «Бойові гноми», другою стала команда ДЮСШ -1, третьою стала команда ДЮСШ -2. Команди були нагороджені грамотами та разовими сертифікатами на відвідування басейну.

 

 

Вознесенські спортсмени взяли участь у Чемпіонаті України з Муей Тай, який пройшов у м. Вінниця.

Вихованці клубу "Ягуар" під керівництвом Альберта Розанова представляли місто Вознесенськ на змаганнях і вразили суддів своєю майстерністю та посіли призові місця.

 

 

У Вознесенську, на базі Вознесенської ЗОШ №7, відбувся  чемпіонат з карате-до Шотокан. Змагання були присвячені воїну ЗСУ, герою нашої країни Кирилу Луценку. В цих змаганнях взяли участь спортсмени, які займаються карате-до, 25 хлопців та 12 дівчат. Традиційно наші змагання почалися з вшанування всіх загиблих героїв, які віддали своє життя за Україну.

Спортсмени змагалися у двох дисциплінах: ката – «бій з тінню» та куміте – «вільний бій». Всі учасники змагань гарно виступили та отримали досвід і впевненість в собі для участі в наступних чемпіонатах України та Європи.

 

 

5 квітня на базі Вознесенської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 пройшли змагання ІІІ районного етапу змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги», де юнаки та дівчата, які представляли громади Вознесенського району, змагались між собою за звання найкращої команди зі спортивного орієнтування.

На урочистій церемонії відкриття змагань спортсменів вітали виконувач функцій і повноважень начальника райвійськадміністрації, заступник начальника райвійськадміністрації Антоніна ШАРАТА та її заступник Іван БІЛОКОНЬ, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту райвійськадміністрації Олена МАЦЕНКО та головний спеціаліст Миколаївського обласного відділення (філія) КФВС МОН України Олена МОШКІВ.

На початку змагань всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв, які віддали свої життя за Україну.

А далі команди-учасниці почали свій шлях до перемоги. Цього разу змагання обʼєднали школярів 8 громад, зокрема участь прийняли юні спортсмени: Вознесенської, Южноукраїнської міської ради, Братської, Веселинівської, Єланецької, Олександрівської селищної ради, Дорошівської, Новомар’ївської сільської ради.

Спортивне орієнтування - це завжди щось нове, цікаве та захоплююче. Це вид спорту, у якому гармонійно поєднуються фізичні, розумові та психологічні якості спортсмена.

Серед восьми команд, які зустрілись, розгорілась серйозна і безкомпромісна боротьба, у якій бронзовими призерами стали – Новомар‘ївський ліцей; срібними призерами – Вознесенська ЗОШ №6; а першість здобули Южноукраїнський ліцей №5, який буде представляти Вознесенщину на обласному етапі змагань проєкту «Пліч-о-пліч».

 

 

Соцпрацівники 7 громад Вознесенщини отримали електроскутери

Миколаївська область увійшла до переліку 11 областей України, на які було розподілено електроскутери Міністерством соціальної політики України. Так, екологічні засоби пересування отримали фахівців із соціальної роботи 19 громад: Баштанська, Вознесенська, Новоодеська, Снігурівська, Очаківська, Новобузька, Первомайська міські територіальні громади;

Казанківська, Олександрівська, Веселинівська, Врадіївська, Березанська, Братська селищні територіальні громади;

Прибузька, Шевченківська, Бузька, Мигіївська, Мішково-Погорілівська, Прибужанівська сільські територіальні громади.

4 квітня, ключі від скутерів представникам громад передали заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр ТРАЙТЛІ, народний депутат України Олександр ПАСІЧНИЙ, очільник Миколаївської обласної ради Антон ТАБУНЩИК та директорка департаменту соціального захисту населення облвійськадміністрації Оксана ЄЛЬЧІЄВА.

Скутери для фахівців соціальної роботи сприятимуть підвищенню мобільності надання соціальних послуг сім’ям, які їх потребують. Належний соціальний захист громадян – основа сучасного суспільного розвитку України.

Електроскутери для забезпечення фахівців із соціальної роботи територіальних громад було закуплено за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН), в рамках проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», та фінансування Уряду Японії.

 

 

Прозорість та підзвітність: соціально-економічна ситуація та бюджетування у Вознесенському районі.

9 квітня відбувся пресбрифінг за участі виконувача функцій і повноважень начальника Вознесенської райвійськадміністрації, заступника начальника райвійськадміністрації Антоніни ШАРАТИ.

Говорили на такі теми:

– дохідні джерела та основні видатки бюджету Вознесенського району;

– перерозподіл вільного залишку бюджетних коштів: куди спрямували фінансування;

– підтримка громадами сил безпеки та оборони України;

– будівництво та ремонт захисних споруд,

– державна програма «єВідновлення»: скільки власників отримали житлові сертифікати за зруйновані оселі;

– агропромисловий комплекс;

– участь команд з навчальних закладів Вознесенського району у проєкті «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» тощо.

 

 

У Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки в молодіжному центрі "Точка молоді" була проведена серія заходів для дітей та підлітків заради формування у них навичок поводження з вибухонебезпечними предметами.

Для молоді були проведені сесії у віртуальній реальності (VR). VR-сесія — це подорож із Псом Патроном від школи додому, яка імітує реальні небезпеки. Ця подорож подана через 3D графіку, що були спеціально відзняті у замінованих населених пунктах Донецької області відеографом, що знімав блокаду Маріуполя, Євгеном Малолєткою.

VR досвід створений ЮНІСЕФ та волонтерами компанії EPAM у співпраці з ІТ асоціацією України та буде доступний завдяки VR-окулярам Oculus II, наданими компанією McPaw.

На захід також була запрошена спеціалістка з безпеки в освітньому середовищі Олена Літвінова, яка розповіла про класи безпеки на території громади та принцип їх роботи.

Завітали на захід, зокрема і ДСНС. Представники служби розповіли про свою роботу в контексті розмінування та про правила мінної безпеки, далі показали наповнення пожежної машини та які вона має інструменти.

Крім того, для учасників заходу команда молоді з Вознесенської громади презентували проєкт "TotalБезпека". За допомогою VR-окулярів команда проводить для молоді та всіх охочих заняття з пожежної безпеки та домедичної допомоги.


 

НА ВОЗНЕСЕНЩИНІ ВІДБУЛИСЬ НАВЧАННЯ З ГАСІННЯ ЛІСОВОЇ ПОЖЕЖІ

10 квітня, на базі філії "Вознесенське лісове господарство" ДСГП «Ліси України» відбулись об‘єктові навчання. Лісівники спільно з вогнеборцями 12 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Миколаївській області відпрацювали спільні дії у випадку виявлення загорання у хвойному насадженні.

З метою координації дій організовується штаб з ліквідації пожежі, до складу якого увійшли виконувач функцій і повноважень начальника Вознесенської райвійськадміністрації, заступник начальника райвійськадміністрації Антоніна ШАРАТА, заступник начальника райвійськадміністрації Іван БІЛОКОНЬ, керівник підрозділів філії «Вознесенське ЛГ» Олександр ЧИКАЧОВ, заступник 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Миколаївській області Володимир ДОЛИНСЬКИЙ.

До навчань було залучено 31 чоловік особового складу: 14 працівників філії лісництва і 17 вогнеборців. Задіяли 10 одиниць техніки.

Оцінивши обстановку та розробивши прогноз розвитку пожежі, здійснено розстановку сил та засобів оперативно-рятувальних підрозділів та вжито необхідні заходи для локалізації та ліквідації умовної пожежі.

Спільні навчання лісівники та рятувальники проводять щорічно, щоб у разі загорання обидва відомства могли оперативно зреагувати та ліквідувати пожежу. В польових умовах відпрацьовують ефективність застосування техніки та інших засобів пожежогасіння. В цілому комплексне об‘єктове тренування оцінюється на добре.

 

 

Представники Незалежного аналітичного центру "Cedos" розпочали вивчення суспільних процесів бізнес-середовища у Вознесенській громаді.

В громаді відбулись зустрічі з представниками міської ради, професійних ліцеїв та фокус-групові дискусії з тими, хто має бажання відкрити власну справу.

За результатами таких зустрічей та за допомогою Незалежного аналітичного центру "Cedos", планується розробити проєкт дієвої Програми підтримки і розвитку малого і середнього підприємництва в нашій громаді.

В травні заплановані зустрічі із представниками бізнесу, щоб дізнатись їх думку про проблеми з якими вони зустрічаються та потреби для розвитку їх бізнесу.

 

 

Відбувся заключний круглий стіл проєкту інтеграція ВПО у життя трьох громад Миколаївщини.

В заході взяли участь представники місцевого самоврядування, громадських рад ВПО, місцеві активісти Вознесенської, Березанської та Коблівської громад.

Основним завданням заходу було узагальнення практик, дієвих механізмів та інструментів інтеграції ВПО у відновлення та формування сильних громад.

Під час зустрічі директор ГО "Фонд розвитку міста Миколаєва" Михайло ЗОЛОТУХІН презентував напрацювання проєкту та вивчення практик участі ВПО у формуванні дієвих механізмів їх інтеграції у життя громад.

Після зустрічі для гостей з Березанської та Коблівської громад було організовано екскурсії до громадського ХАБу, Центру освіти дорослих, Центру соціальної підтримки літніх людей та ЦНАПу.

Проєкт реалізує ГО Фонд розвитку м.Миколаєва за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду "Відродження".

 

 

Вознесенський ліцей №10 взяв участь у проєкті "Покращення доступу до освіти для дітей та підлітків на доступних територіях Харківської та Миколаївської областей" в результаті чого на базі ліцею було створено "Клас безпеки".

Відкриття "Класу безпеки" відбулось за участі представників Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, фахівців Вознесенського районного управління ГУ ДСНС України у Миколаївській області та спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі.

Створення та функціонування такого класу сприяє підготовці дітей з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

До роботи у класі безпеки залучаються спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі, педагогічні працівники, фахівці ДСНС, Нацполіції, медичні працівники, фахівці з мінної безпеки.

Проєкт реалізовано БО Міжнародний благодійний фонд «Руки друзів» разом з БО Фонд громади Вознесенська за підтримки ГО "Істок" в партнерстві з представництвом Міжнародної організації "Plan International". Проєкт профінансовано Міською радою міста Мадрид (Іспанія).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.