Вознесенська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 05.04.2024 13:23
Кількість переглядів: 39

 

БРАТСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

31 березня завершився Чемпіонат Миколаївської області з футзалу серед юнаків 2014-2015 року народження, сезон 2023/2024 року.

У фінальній частині (абсолютна першість) БРОНЗОВИМ ПРИЗЕРОМ Чемпіонату Миколаївської області з футзалу стала команда БРАТСЬКОЇ ДЮСШ.

Команда у складі Мізернюка Назара, Івасюка Владислава, Корінь Василя, Чабанюка Ростислава, Суший Дениса, Чернова Костянтина, Фабрикова Артема, Боровського Романа, Бровка Сергія, Мірошниченка Олександра, тренерів Олександра та В'ячеслава Зінченків, Гіві Шавдатуашвілі показали найкращий результат!

 

 

ВЕСЕЛИНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

У Веселинівській громаді відбулися азартні змагання зі спортивного орієнтування у рамках «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

За перемогу боролися 24 юні спортсмени з Луб'янської філії Веселинівського ліцею та Колосівського ліцею.

Учні продемонстрували свою спритність, витривалість та вміння орієнтуватися на місцевості. Учасники підтримували один одного та ділилися знаннями під час подолання перешкод.

За результатами змагань переможцем стала команда Луб'янської філії.

 

 

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Мобільний клас із мінної безпеки завітав до учнів Актовської гімназії Олександрівської селищної ради.

Мобільний клас безпеки - це новий спільний проєкт для підвищення культури безпеки серед дітей від Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, створений за підтримки дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні.

Рятувальники навчали школярів актуальним правилам безпечної поведінки, зокрема, як діяти у разі виявлення пожежі, підозрілого чи вибухонебезпечного предмету. Працівники поліції навчали дітей правам та обов’язкам пішоходів й велосипедистів, безпечній поведінці в інтернеті.

Наприкінці зустрічей рятувальники вручили школярам тематичну друковану поліграфічну продукцію, яка виготовлена у співпраці ЮНІСЕФ та ДСНС України.

 

 

ЄЛАНЕЦЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

1 квітня у Єланецькій громаді відбувся інформаційний захід на тему «Гендерно зумовлене насильство: як уникнути і протидіяти», який провели психолог і юрист мобільної групи благодійного фонду «Право на захист».

Благодійний фонд «Право на захист» - це провідна в Україні правозахисна організація, що надає багатоцільову допомогу внутрішньо переміщеним особам, постраждалим від воєнних дій, біженцям, шукачам захисту та особам без громадянства.

Фонд реалізує програми з юридичної, психологічної та матеріальної підтримки вищезазначених категорій, а також надає соціальну допомогу та здійснює моніторинг захисту прав.

Тренінг відбувся у форматі лекцій і дискусій. Учасники мали можливість обговорити актуальні питання насильства та отримати практичні навички для його протидії. Захід сприяв поглибленню знань та навичок у цій важливій сфері.

 

 

Селищний голова Любов БАДЕНКО провела робочу нараду за участі інспектора з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу Миколаївської області Олександра КРАВЦУНА.

В ході наради учасники обговорили окремі аспекти постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 326 "Про затвердження Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації" якою встановлено, що Держекоінспекція є відповідальною, зокрема, за визначення шкоди та збитків завданих: земельним ресурсам; водним ресурсам; атмосферному повітрю; природно-заповідному фонду.

 

 

ДОРОШІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

2 квітня Дорошівський сільський голова Олег СОЛОЩЕНКО, перевірив стан виконання робіт з поточного ремонту санітарної кімнати в Дорошівському ліцеї Дорошівської сільської ради.

Реалізація даного проєкту стала можливою завдяки підтримці наших добрих друзів ГО "Десяте квітня" та Unicef Ukraine в рамках проєкту "«Екстрене реагування на WASH для підтримки дітей та їхніх сімей, включаючи: ВПО, які постраждали внаслідок конфлікту та бойових дій у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях»

Завдяки спільним зусиллям, здобувачі освіти початкових класів, здобувачі освіти з числа внутрішньо-переміщених осіб матимуть можливість користуватися санітарною кімнатою з якісними, сучасними умовами.

 

 

3 квітня Дорошівський сільський голова Олег СОЛОЩЕНКО взяв участь у відкритті пам'ятного знаку - Банер пам'яті загиблому захиснику України з с. Щербанівське - Євгенію Валерійовичу КОВІНЕНКУ.

Євген Валерійович віддав найцінніше - своє життя, боронячи неньку Україну від російських загарбників.  Молодий юнак, якому потрібно було б жити, будувати свою сім'ю, народжувати та ростити своїх дітей, розбудовувати свою громаду та державу, не залишився осторонь і став на захист Батьківщини.

Святий обов'язок кожного з нас крізь віки нести пам'ять про відважного захисника, передавати з покоління в покоління, аби всі пам'ятали якою надскладною ціною здобувається перемога.

Вічна пам'ять загиблому... Низький уклін родині, яка виховала справжнього патріота, чоловіка, вірного сина України.

 

 

БУЗЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

29 березня на базі ГО "Агенція економічного розвитку" відбулася мережева зустріч представників ініціативних груп з відновлення в Бузькій, Дорошівській та Прибужанівській територіальних громадах за підтримки фундації польсько-української співпраці ( PAUCI).

Кожна громада презентувала свої мініініціативи, що відповідають пріоритетам відновлення територіальних громад.

Для Бузької громади відбулось засідання конкурсної комісії та серед чотирьох заявок було обрано дві, які найближчим часом будуть реалізовуватися.

Зустріч закінчилася гарними позитивними емоціями.

 

 

Представники Бузької громади взяли участь у змаганнях туру відкритої Першості МОЦНПВТК УМ з тактико-спеціальної підготовки, які проводилися в період з 25 по 28 березня і в яких змагалися 14 команд закладів освіти міста Миколаєва та Миколаївської області, а також гуртківці МОЦНПВТК УМ (представники Бузької, Березнегуватської, Степівської, Ольшанської, Новобузької, Шевченківської, Южноукраїнської територіальних громад та міста Миколаєва, всього 84 учасника).

За умовами змагань учасники розгорталися в бойовий порядок та здійснювали тактичне переміщення на майданчику за командами їх ройового-командира. Керівники команд для оцінювання суддів надсилали відзняті безперервні відео виступу учасників в горизонтальному форматі. Командні дії оцінювалися суддями на чотирьох рубежах за такими критеріями: положення команди, дотримання дистанції, команди ройового-командира, виконання команд, утримування лінії, зайняття кругової оборони, відхід тощо.

Всі команди-учасники виявили організованість, зібраність, уміння аналізувати, орієнтованість на результат та бажання перемагати. Підсумковий результат туру Першості з ТСП:

І місце - «Степові соколи» (Зеленоярський ліцей з початковою школою та гімназією, керівник Дудчик Наталія Миколаївна)

ІІ місце - Южноукраїнський ліцей №3 (м. Южноукраїнськ, керівник Білий Юрій Іванович)

ІІІ місце - «Компас» (МОЦНПВТК УМ, керівник Мінаков Володимир Адрійович).

 

 

2 квітня, на базі Сухоєланецького ліцею відбулися змагання в рамках «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» з футзалу.

Чотири команди взяли участь у цих змаганнях: Бузький ліцей, Сухоєланецький ліцей, Улянівська філія Сухоєланецького ліцею, Сухоєланецький ліцей - 2.

Після напружених змагань результати були наступні:

І місце - команда Сухоєланецького ліцею;

II місце - команда Бузького ліцею;

III місце - команда Улянівської філії Сухоєланецького ліцею;

IV місце - команда Сухоєланецького ліцею - 2.

Переможців змагань нагороджено кубком, пам'ятною грамотою та цінним подарунком. А команди - учасниці змагань були нагороджені пам'ятними грамотами.

Поєднання спортивного духу, вміння працювати у команді та невичерпної енергії кожного учасника робить ці змагання по-справжньому незабутніми.

 

 

ДОМАНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

3 квітня у Доманівському Будинку дитячої творчості побувала делегація з міста Вознесенськ. Вихованці та педагоги Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості спеціально завітали на майстер-клас з гончарства. Майстер-клас для вознесенців розпочали з екскурсії, а далі продовжили знайомством з різними техніками роботи із глиною. Під час заняття учасники майстер-класу своїми руками виготовили глиняні писанки-дряпанки, виліпили з глини звірів та птахів, ну і звичайно спробували попрацювати на гончарному колі.

У цей час у гончарній майстерні панувала мистецька атмосфера, наповнена позитивними емоціями, щирими дитячими посмішками. Адже гончарство здавна відоме своїми терапевтичними властивостями. Робота з глиною допомагає зняти стрес, відновити емоційний баланс і зосередитися на моменті. Це сприяє відчуттю гармонії та спокою, що особливо важливо для дітей сьогодні.

По завершенню майстер-класу кожен взяв із собою позитивні емоції, а на пам’ять отримав від доманівців тепло сердець у вигляді глиняного патріотичного сердечка.

 

 

МОСТІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

З нагоди відзначення 80-ї річниці вигнання нацистів із території Миколаївської області, в Мостівській громаді відбулося вшанування пам’яті загиблих воїнів та покладання квітів.

У далекому 1944 році, на початку березня, 2-й та 3-й Українські фронти взяли участь у визвольних операціях. Менше ніж за місяць у запеклих боях була відвойована вся область – від села Троїцьке-Сафонове до Очакова. Миколаїв був звільнений 28 березня.

Ми пам'ятаємо наше минуле, наших героїв, тих, хто боровся, і тих, хто загинув смертю хоробрих за свободу наших земель.

Ми завжди будемо поважати тих хлопців та дівчат, які сьогодні стали на захист нашої держави та захищають нас від нового загарбника! Вічна пам'ять визволителям Миколаївщини!Честь і слава живим героям!

 

 

 

НОВОМАР’ЇВСЬКА  ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

В рамках проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання Новомар’ївського ліцею, на виконання рішення ХХУІІ сесії сільської ради від 27 березня 2024 року «Про  організацію  та  проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання (зміну типу) Новомар’ївського ліцею  Новомар’ївської сільської ради Вознесенського району Миколаївської області», 4 квітня 2024 року Новомар’ївським сільським головою  Тамарою ФЕСЬКО, заступником сільського голови Оленою МАЄР, начальником відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму сільської ради Світланою ГІРІЄНКО  проведено зустріч з колективом Новомар’ївського ліцею, під час якої доведено до відома інформацію про перепрофілювання та перейменування навчального закладу. 

Сільський голова проінформувала присутніх на зустрічі про основні аспекти розвитку та реформування закладу освіти, подальшого його фінансового забезпечення у відповідності з чинним законодавством, надала економічне обґрунтування та роз’яснила законодавчі основи прийняття даного рішення з врахуванням демографічної ситуації. 

Тамара ФЕСЬКО наголосила на необхідності проведення в рамках громадського обговорення зустрічей з батьками та роз’яснення їм перспектив подальшого існування закладу освіти.

 

 

ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

28 березня відбулася 45-та сесія Южноукраїнської міської ради VIII скликання під головуванням секретаря ради Дениса Кравченка та за участі 24 депутатів.

На початку засідання відбулося урочисте вручення державних нагород посмертно – Орденів за мужність ІІІ ступеня – рідним шести загиблих Героїв громади.

Затверджений порядок денний налічував 40 питань.

Депутати внесли зміни до структури та чисельності виконавчих органів Южноукраїнської міської ради, апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету. Також були підтримані наступні рішення:

«Про виділення коштів з Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень»;

«Про внесення змін до бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади на 2024 рік»;

 «Про покладання функцій уповноваженого органу управління у сфері орендних відносин на період дії воєнного стану»;

«Про внесення змін до Програми увіковічення пам’яті військовослужбовців та добровольців, котрі віддали життя за незалежність України та захоронені на території Южноукраїнської міської територіальної громади на 2023-2025 роки»;

«Про внесення змін до Переліку адміністративних послуг, що надаються виключно через Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська, затвердженого рішенням міської ради від 28.10.2021 № 705»;

«Про внесення доповнення до Цільової програми захисту населення і територій Южноукраїнської міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій місцевого рівня на 2023-2027 роки» тощо.

 

 

За результатами конкурсного відбору в рамках Програми з відновлення України з 200 проєктів, поданих на конкурс, обрано переможцями лише 19, в тому числі, єдиний з Миколаївської області проєкт по капітальному ремонту ТРП-5 м. Южноукраїнська.

Перший заступник міського голови Микола ПОКРОВА, головний спеціаліст відділу будівництва та ремонтів управління будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради Наталя МІСЯНОВСЬКА та начальниця відділу інвестицій та міжнародного співробітництва управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради Людмила ВОРОНОВА взяли участь в семінарі «Технічна підтримка реалізації субпроєктів Програми для відновлення України», організованому в рамках ПРООН в Україні, на якому було обговорено фінансові, антикорупційні, інженерні та соціальні аспекти реалізації проєкту.

Фінансування проєкту здійснюватиметься за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку. Вперше Южноукраїнська громада отримає кошти в розмірі 27,5 млн.грн. на реалізацію проєкту в рамках Програми з відновлення України.

 

 

Громада Южноукраїнська підтримала будівництво технологічного комплексу з виробництва тепловидільних збірок.

4 квітня в м. Южноукраїнську за ініціативи Енергоатома відбулись громадські слухання щодо спорудження поблизу міста Технологічного комплексу з виробництва тепловидільних збірок (ТВЗ) для енергоблоків АЕС.

Унікальне виробництво, на якому виготовлятимуть компоненти ядерного палива для вітчизняних атомних енергоблоків, буде зведено на замовлення філії «ВП «Атомпроєктінжиніринг» АТ «НАЕК «Енергоатом».

Під час обговорення питання будівництва фахівці Енергоатома наголосили, що рівень доз від джерел іонізуючого випромінювання виключає можливість радіаційного впливу за межами будівлі комплексу, а його санітарно-захисна зона визначена межами промислового майданчика. Не оминули і соціальну складову, адже зведення комплексу передбачає створення понад 110 робочих місць.

Отримавши відповіді на решту питань щодо екології, фінансування, економічних зисків та соціальних преференцій, мешканці Южноукраїнської громади одноголосно підтримали будівництво Технологічного комплексу.

Технологічні операції з виготовлення тепловидільних збірок включають такі етапи:

виготовлення виробів з нержавіючої сталі (головки, хвостовики); збирання ТВЗ; контроль виготовлених ТВЗ; підготовка до відправлення та тимчасове зберігання.

У межах проєкту планується реалізація технології Westinghouse. Виробничий процес на майбутньому підприємстві передбачає фактично механічну збірку ядерного палива для реакторів типу ВВЕР-1000 з уже готових компонентів. Частина з них уже виготовляється на потужностях Енергоатома.

 

 

 

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

З 24 по 28 березня в с. Андріївка Львівської області проходив ІІ - тур першості України дитячої ліги серед дітей 2009 р.н. та молодше з настільного тенісу.

Учні Вознесенської ДЮСШ теж брали участь в цих змаганнях. Не дивлячись на важку ситуацію в Україні, на турнір прибуло 16 команд дівчат та 21 команда юнаків.

В напруженій боротьбі наші дівчата Тодоратьєва Маргарита та Кафітулова Анастасія посіли 5 місце, а Байчев Сергій в складі команди з Павлюком Максимом з Харкова та Гриценко Артемом з Черкас посіли 2 місце.

Байчев Сергій, Кафітулова Анастасія, Тодоратьєва Маргарита в складі збірної команди Миколаївської області готуються до чемпіонату України, який відбудеться в місті Івано-Франківськ. Бажаємо нашим спортсменам успіхів.

 

 

 

У місті Антверпен (Бельгія) відбувся 10-й Форум Міжрегіонального співробітництва «Europe, Let’s cooperate».

У форумі взяла участь головна спеціалістка сектору зовнішніх зв'язків та проєктної діяльності Вознесенської міської ради - Олена БЄЛА.

Головна мета заходу - об'єднати людей, зацікавлених у міжрегіональному співробітництві з усієї Європи та налагодити зв'язки для спільного подання проєктів на конкурс.

В рамках програми громади можуть брати участь в конкурсах проєктів з обміну досвідом, разом з Європейськими партнерами, а також користуватися експертизою Платформи з вивчення практик (Policy learning platform).

Протягом двох днів учасники мали можливість розширювати міжнародні зв'язки, засвоювати нові знання та обмінюватися ідеями щодо проєктів, брати участь у нетворкінг заходах, отримувати інформацію щодо нових викликів у сфері проєктних пропозицій. 

 

 

Вознесенська громада долучилася до навчань з Розробки комунікаційних планів у межах Програми USAID DOBRE. Вдала комунікація є ключем до ефективної співпраці з місцевими жителями, розбудови довіри та досягнення спільних цілей. Вчасна та упорядкована комунікація є основою стійкості місцевого самоврядування. Цю думку багаторазово озвучують представники громад.

Одним із важливих етапів і фактом виконання комунікаційного плану є визначення результатів його ефективності. Результати можуть бути такими:

зміна установок людей, налагоджений зворотній зв’язок, нові партнерства, використання якісних та кількісних методів опитування серед мешканців громади, збільшення кількості позитивних та нейтральних згадувань про громаду (чи - стратегічних ключових повідомлень) у медіа, збільшення кількості підписників у соціальних мережах громади, запуск власного Youtube-каналу, позитивна динаміка економічних показників.

Розробляти комунікаційні плани навчалися представники семи громад-партнерів Програми USAID DOBRE із Кіровоградської, Херсонської, Миколаївської, Чернівецької, Чернігівської областей під час тренінгу «Комунікаційний план. Тренінг із покрокового спільнотворення», який організував Український кризовий медіа-центр у межах Програми USAID DOBRE.

 

 

У Вознесенському районному управлінні поліції ГУНП в Миколаївській області відкрили "Зелену кімнату".

Ця ініціатива є результатом проєкту «Впровадження підходу «Зелені кімнати» у роботі органів поліції Миколаївської області».

«Зелена кімната» — це система заходів зі спеціально облаштованим простором для ефективної взаємодії співробітників поліції з дітьми, які зазнали насильства, чи стали свідками злочину. Робота кімнати допоможе забезпечувати права та свободи дитини під час слідчих і процесуальних дій. У межах проєкту, поліцейські пройшли навчання та вдосконалили навички у роботі з неповнолітніми за методикою «Зелена кімната».

Під час тренінгів поліцейські отримали необхідні навички спілкування з дітьми, які потребують підтримки у подоланні стресу та переживань, пов'язаних зі злочином, свідком якого стала дитина або коли дитина вчинила злочин.

 

 

У Вознесенську рятувальники активно навчають дітей правил безпеки життєдіяльності.

3 квітня для хлопчиків та дівчат рятувальники провели лекції на протимінну тематику та екскурсії до підрозділу. Познайомили із технікою та оснащенням, яке мають в оснащенні вогнеборці.

Діти охоче ділились знаннями про вибухонебезпечні предмети, розповідали як вони можуть виглядати, що таке маркувальні позначки.

Надзвичайники подякували молоді за свідому життєву позицію та подарували комікси “Суперкоманда проти мін” й “Прогулянка з Патроном” від UNICEF Ukraine.

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.