Вознесенська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 29.03.2024 10:51
Кількість переглядів: 161

БРАТСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

27 березня відбулася тридцять перша чергова сесія восьмого скликання Братської селищної ради.

Сесійне засідання пройшло під головуванням Братської селищної голови Нелі СОБКО. На сесію прибуло 15 депутатів селищної ради. В засіданні також взяли участь: начальник ВП № 1 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області, підполковник поліції Олександр МАРЧЕНКО; в.о. директора ПТУ-17 Анатолій РЕШЕТІЛОВ; в.о. начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді  та спорту селищної ради Оксана ЗАСІЛЬСЬКА; начальник служби у справ дітей Братської селищної ради Ірина АФАНАСЬЄВА; керуюча справами, секретар виконавчого комітету Братської селищної ради Альона ШЕПОРЕНКО; начальник фінансового відділу Братської селищної ради Ніла МИРНЕНКО; начальник фінансово-господарського відділу Братської селищної ради Марина ТИМОШЕНКО; начальник відділу земельних та  екологічних питань та АПК Дмитро НІКІТІН; директор комунального підприємства «Водограй» Братської селищної ради Олександр СКРИПНИК.

До порядку денного було включено 29 питань, зокрема:

- Про хід виконання Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян по Братській селищній раді на 2021-2026 роки за 2023 рік;

- Про розгляд клопотання професійно-технічного училища № 17 щодо створення на його базі професійного ліцею;

- Про хід виконання програми розвитку освіти Братської селищної  ради на 2021-2025 роки за 2023 рік;

- Про хід виконання Програми розвитку фізичної культури і спорту Братської селищної ради на 2021-2023 роки за 2023 рік;

- Про надання згоди на безоплатне прийняття індивідуального визначеного майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області у комунальну власність Братської селищної ради;

- Про затвердження Комплексної програми захисту прав дітей Братської селищної ради «Дитинство» на 2024-2027 роки;

- Звіт про роботу постійних комісій Братської селищної ради за 2023 рік;

- Про внесення змін до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади Братської селищної ради Вознесенського району Миколаївської області,  який затверджено рішенням дев'ятої сесії восьмого скликання від 27 березня 2021 року № 46;

- Про створення Органу з питань охорони культурної спадщини на території Братської селищної ради;

- Про внесення змін до селищного бюджету Братської селищної територіальної громади на 2024 рік;

- Про затвердження Переліку об’єктів комунальної власності Братської селищної ради, що підлягають приватизації;

- Низку земельних питань.

Усі проєкти рішень було попередньо детально опрацьовано на засіданнях постійних комісій та погоджено на розгляд сесії.

Під час розгляду проєктів рішень депутатами було заслухано доповіді посадових осіб, обговорено зміст та проаналізовано наслідки їх прийняття.За результатами розгляду кожного питання депутатами селищної ради прийнято відповідні рішення.

 

 

Директором Братського центру соціальних служб Ліною Гризоглаз та практичним психологом центру Оленою Калініною, за сприяння директора Братського закладу дошкільної освіти Крістіни Сало проведено черговий психологічний тренінг із циклу «Батьківство без стресу» на тему: «Мова прийняття». Метою проведення заходу є сприяння розвитку комунікативних навичок та способів словесної підтримки дитини, у тому числі відпрацювання відповідних вікових пояснень того, що відбувалося, формування навичок чуйного спілкування та поваги до слів дитини.

 

 

ВЕСЕЛИНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

З нагоди 80–ї річниці з часу визволення Веселинівщини  від нацистських окупантів, у селищі відбулося покладання квітів до пам’ятника героям-богданівцям.

Хвилиною мовчання керівництво та працівники селищної ради вшанували пам’ять загиблих.  Земний уклін усім, хто бився на фронтах Другої світової війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував нашу землю.

 

 

ЄЛАНЕЦЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

28 березня під головуванням селищного голови Любові Баденко відбулася 36 сесія Єланецької селищної ради восьмого скликання. До порядку денного було включено 46 питань,  з них 18 - земельні.

Заслухали звіт Єланецького селищного голови Л.Баденко за 2023 рік. Селищний голова проаналізувала роботу апарату, структурних підрозділів та виконкому селищної ради. Звернула увагу на напрямки використання бюджетних коштів в розрізі галузей та напрямів розвитку громади.

Депутатами селищної ради прийнято рішення про внесення змін до бюджету Єланецької селищної територіальної громади на 2024 рік та змін та доповнень до Програми соціально-економічного розвитку Єланецької територіальної громади на 2024–2025 роки.

Прийняли рішення щодо зміни типів та перейменування закладів освіти, ліквідації Комунальних закладів  «Нововолодимирівський  заклад дошкільної освіти «Ромашка» та «Братолюбівський заклад дошкільної освіти № 3 «Сонечко» Єланецької селищної ради, прийняття на баланс системи очищення питної води, оренди приміщень, списання транспортного засобу та інші.

 

 

ДОРОШІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Проєкт «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»: Дорошівська громада розпочинає свій ІІ етап змагань з футзалу!

22 березня на базі Щербанівського ДЮСШ відбувся ІІ етап Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти Дорошівської територіальної громади.

Участь у змаганнях взяли учні 2012-2013 років народження з Щербанівського ліцею ім. Героя Соціалістичної Праці М. М. Рябошапки та Дорошівського ліцею.

З рахунком 10:1, для учнів Дорошівського ліцею з'явилася можливість представляти громаду на ІІІ етапі Всеукраїнських змагань.

Проєкт продовжує об'єднувати молодь країни, сприяючи розвитку спорту та формуванню патріотизму серед учнів.

 

 

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

21-24 березня у м. Київ десять команд з усієї України, серед яких одна команда з селища Олександрівка, взяли участь в навчальному буткемпі. Програма UPSHIFT разом з Малою Академією наук створила національну хвилю, присвячену STEM-освіті.

Усі команди зібралися в столиці на перший, важливий етап. Протягом чотирьох днів підлітки шукали розвʼязок важливих викликів, які сьогодні існують в розвитку STEM-освіти. Наприкінці буткемпу усі команди захистили власні проєкти і далі очікують на залучення фінансування для їх реалізації.

Національна хвиля UPSHIFT реалізується спільно з Малою академією наук України та UNICEF Ukraine за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

 

 

НОВОМАР’ЇВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

27 березня відбулася ХХVІІ сесія Новомар’ївської сільської ради.

Сесію проводила сільський голова Тамара ФЕСЬКО, яка перед початком пленарного засідання проінформувала депутатів про роботу ради в міжсесійний період.

В ході пленарного засідання було розглянуто 37 питань, зокрема:

- затвердження Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на території Новомар’ївської сільської ради на 2024-2026 роки;

- затвердження Програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року на території Новомар’ївської сільської ради, Програми «Шкільний автобус» на 2024-2026 роки, утворення Органу з питань охорони культурної спадщини, затвердження його складу та Положення про нього, організації та проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання (зміну типу) Новомар’ївського та Ганнівського ліцеїв  Новомар’ївської сільської ради;

- внесення змін до бюджету Новомар’ївської сільської територіальної громади на 2024 рік та затвердження річного звіту про виконання бюджету Новомар’ївської сільської територіальної громади за 2023 рік;

- взяття на облік безхазяйного нерухомого майна (гідротехнічної споруди), яке розташоване на території Григорівського старостинського округу Новомар’ївської сільської ради за межами села Орлове Поле та затвердження Олени Хоми старостою Григорівського старостинського округу Новомар’ївської сільської ради;

- затвердження Порядку виявлення, взяття на облік, збереження та використання безхазяйного майна, визнання спадщини відумерлою та прийняття такого майна у комунальну власність Новомар’ївської сільської ради.

В ході сесії депутатами також було розглянуто 22 земельних питання. 

Сесія пройшла за активної участі депутатів, з усіх питань прийнято відповідні рішення.

 

 

ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

В місті Южноукраїнську на базі СК «Олімп» УСО 23-24 березня відбувся відкритий чемпіонат області зі змішаних єдиноборств ММА. Проведено більше 100 безкомпромісних поєдинків, більше 200 дітей, юнаків, юніорів та дорослих взяли участь у Чемпіонаті, з міст та селищ: Миколаїв, Одеса, Умань, Вознесенськ, Южноукраїнськ, Криве Озеро, Врадіївка, Первомайськ.

Організатор змагань тренер та керівник громадської організації «Клуб змішаних єдиноборств «Фенікс» - Анастасія Фурса, за підтримки керівника Миколаївського обласного відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Федерації змішаних єдиноборств(ММА)України» Андрія Мавродієва.

На урочистому відкритті чемпіонату Миколаївської області були присутні почесні гості:

- перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов;

- перший заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик;

- заступник начальника Миколаївської районної військової адміністрації Раміль Агабеков;

- депутат Миколаївської обласної ради Віталій Порхун;

- депутат Миколаївської обласної ради Олександр Кукуруза;

- начальник управління молоді та спорту Миколаївської обласної військової адміністрації Михайло Ніколаєв;

- виконувач функцій і повноважень начальника Вознесенської районної військової адміністрації, заступник начальника райвійськадміністрації Антоніна Шарата;

- секретар Южноукраїнської міської ради Денис Кравченко;

- начальник відділення поліції №3 Вознесенського районного управління поліції головного управління національної поліції Миколаївської області – майор поліції Сергій Стрига;

- керівник Миколаївського обласного відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації "Федерації змішаних єдиноборств (ММА) України" Андрій Мавродієв.

Переможці та призери змагань були нагороджені призами, тематичними медалями та статуетками від громадської організації «Клуб змішаних єдиноборств «Фенікс».

 

 

Працівниця Південноукраїнської АЕС представляла Україну на чемпіонаті Європи з легкої атлетики.

Інженерка відділу охорони здоров’я Південноукраїнської АЕС Альона Кислиця у складі збірної команди України взяла участь у чемпіонаті Європи 2024 з легкої атлетики серед ветеранів.

Змагання проходили з 17 по 23 березня у місті Торунь (Польща). У категорії Майстер з бігу на марафонській дистанції (42 км 195 м) жіноча команда, у складі якої виступала Альона Кислиця виборола бронзову медаль.

В особистому заліку в спортсменки з міста енергетиків – 8-ме місце у віковій категорії W50. Вона пробігла дистанцію з результатом 3 год 59 хв 45 сек.

Загалом збірна України здобула 8 золотих, 8 срібних та 6 бронзових медалей. У чемпіонаті Європи брали участь команди з 32-х країн.

 

 

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Відбулась онлайн зустріч Вознесенського міського голови Євгенія ВЕЛИЧКА з представниками міста побратима Ikast-Brande з Данії, щодо реалізації проєкту, який спрямований на підтримку місцевого бізнесу.

Під час зустрічі Євгеній ВЕЛИЧКО обговорив з данськими колегами партнерський проєкт, який спрямований на підтримку місцевого бізнесу в нашій громаді та передбачає створення місцевої ради підприємців.

Також обговорили питання розвитку професійно-технічної освіти для дорослих, зокрема, у сфері швейної справи, навчання за європейськими стандартами.

Ці ініціативи спрямовані на створення сприятливого бізнес-середовища та забезпечення додаткової освіти для місцевих мешканців, щоб сприяти їхньому розвитку та успіху.

 

 

З нагоди відзначення 80-ї річниці визволення міста Вознесенська відбувся турнір з настільного тенісу. Змагання пройшли серед учнів закладів освіти Вознесенської міської ради в рамках проведення масових спортивних заходів.

Всі переможці були нагороджені грамотами та сертифікатами на відвідування фізкультурно-оздоровчого корпусу з плавальним басейном.

 

 

Відбулися заняття у Вознесенській гімназії імені Т.Г. Шевченка з учнями 3-го класу та на базі Вознесенського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. дошкільний навчальний заклад № 3».

Співробітники Вознесенського РУ ГУ ДСНС України у Миколаївській області приділяють значну увагу безпеці молодого покоління, створюючи спеціальні простори, в яких діти матимуть змогу здобувати знання з безпеки життєдіяльності. Рятувальники нагадали дітям елементарні правила безпеки, як діяти під час «Повітряної тривоги», обговорили які види небезпечних ситуацій існують і як діяти при їх виникненні, закріпивши перелічені теми переглядом цікавих мультфільмів про безпеку. Розповіли школярам про те, що не можна чіпати знайдені підозрілі предмети або просто залишені без нагляду речі.

Також, діти більше дізнались про професію рятувальника.

 

 

23 березня, в рамках Лабораторії відновлення The Possible Lab. Voznesensk, яка спрямована на розвиток місцевого бізнесу, відбулась презентація та відбір проєктів, які буде реалізовано в Вознесенській громаді протягом місяця. 13 представників місцевого бізнесу отримали гранти на реалізацію своїх бізнес-ідей, які матимуть позитивний вплив на Вознесенську громаду.

Міський голова Євгеній Величко був серед членів журі, яким випала нагода обирати найкращі ідеї проєктів. Організатори та члени журі були просто вражені рівнем підготовки і амбітністю учасників та геніальністю їх надзвичайних ідей.

Грантоотримувачі мають втілити задумане, щоб позмагатися за більш масштабні інвестиції. Поки кожен учасник отримав грант у розмірі від 1 до 3 тисяч євро.

Серед переможців - проєкти з агровиробництва, різноманітні простори з освітніми та бьюті-послугами, лего-піч, літній табір активностей, арт-простір, майстерня ручного друку, наземні дрони, лабораторія втілення новітніх технологій у виробництві та багато інших цікавих ідеї.

 

 

З метою попередження та недопущення дитячого травматизму та нещасних випадків на дорозі поліцейські сектору реагування патрульної поліції Вознесенського районного управління поліції влаштували для учнів 1-6 класів одного із ліцеїв міста Вознесенська пізнавальне заняття з безпеки дорожнього руху.

Заняття відбулось у формі активних розваг, під час яких поліцейські разом з дітьми розігрували різноманітні ситуації, які можуть трапитись на дорозі.

Такі заходи є важливими для формування у дітей навичок безпечної поведінки та свідомого ставлення до власного життя та життя інших.

 

 

До рятувальників Вознесенського РУ ГУ ДСНС України у Миколаївській області завітали діти Вознесенської ЗОШ №7.

Під час екскурсії учні мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Після екскурсії у дітей залишилось багато приємних вражень, адже найкращий спосіб засвоїти – побачити все на власні очі, побачити, як працюють вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини.

 

 

Фахівці Вознесенського РУ ГУ ДСНС продовжують співпрацю з органами місцевого самоврядування.

28 березня було проведено робочу зустріч з керівниками навчальних закладів Вознесенської територіальної громади та представниками управління освіти Вознесенської міської ради. В ході зустрічі було обговорено питання щодо створення «Класів безпеки» та функціонування і розвиток дружин юних рятувальників-пожежних на базах навчальних закладів.

Створення “Класів безпеки” надасть можливість навчати дітей основним правилам безпеки в ігрових формах, наглядово-практичних відпрацювань та демонстрації окремих предметів, як небезпечних, так і допоміжного приладдя, за допомогою якого можливо уникнути виникнення небезпечних подій та ситуацій.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.