Вознесенська районна рада
Миколаївська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 17.05.2024 08:41
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

БУЗЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Футбольна команда Бузької громади перемогла в зональному змаганні "шкільні ігри".

14 травня у Таборівському ліцеї Бузької сільської ради відбулися обласні зональні змагання з футболу, в залік обласного етапу Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів та учениць «Шкільні ігри» у 2023-2024 навчальному році.

Змагання проходили між командами 5 громад: Бузька ТГ, Дорошівська ТГ, Прибузька ТГ, Мостівська ТГ та Новомар’ївська ТГ.

Місця розділилися таким чином: I місце виборола команда Бузької громади, II місце – Дорошівська громада, III місце – Прибузька громада, IV місце – Мостівська громада і V – Новомар’ївська.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

11-12 травня у Польщі спортсмени з Вознесенська представляли Україну на Чемпіонаті світу з карате.

Чемпіони України 2024 року, солдат Володимир Дегтяренко та старший лейтенант Микола Соя, тимчасово змінили свій військовий камуфляж на кімоно.

Хлопці проходять службу в Збройних Силах України, але взяли короткострокові відпустки, щоб представляти славу та честь нашої країни на Чемпіонаті світу з бойового мистецтва. На змаганнях їх супроводжував тренер Олександр Черток.

Володимир Дегтяренко та Микола Соя принесли у спільну скарбничку української команди по дві золоті та дві срібні медалі на Чемпіонаті світу з карате.

У загальному заліку змагань Україна посіла перше місце!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

З нагоди відзначення "Дня Європи", у рамках спортивно - масових заходів в громаді пройшов турнір з футболу.

У турнірі взяли участь 5 команд різного віку. Матчі пройшли в боротьбі за кожен м'яч. За результатами змагань серед футболістів 2013- 2014 р.н.:

1місце - "Вознесенська ДЮСШ-1";

2місце - "Вознесенська ДЮСШ "Вісімка";

3місце - Вознесенська ДЮСШ-2 (2015- 2017 р.н.)

Серед юнаків старшого віку:

1місце - "Команда "НАРАМ";

2 місце - команда "Вознесенська ДЮСШ-3".

Учасники та переможці турніру отримали сертифікати на відвідування плавального басейну.Ці змагання показали неймовірну наполегливість кожної команди. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Вознесенські спортсмени клубу «Хижаки» вибороли командне місце у Чемпіонаті Ukraine Brazilian Jiu-Jitsu Pro в Кропивницькому.

Це найконкурентніший Чемпіонат нашої країни з бойового мистецтва Джиу-Джитсу для спортсменів до 18 років, на якому емоції і дух боротьби зашкалюють, а досвід просто неоціненний.

Наші юні борці увійшли до складу команди, яка складалась з 3 клубів:

PREDATORS BRAZILIAN JIU-JITSU Nikolaev (засновник та головний тренер Євген Тютюн), Новоодеське відділення PREDATORS BRAZILIAN JIU-JITSU Nova Odesa (керівний Ярослав Ошита),Вознесенське відділення PREDATORS BRAZILIAN JIU-JITSU Voznesensk (керівник Дарія Андрейченко).

Разом спортсмени вибороли друге командне місце в розділі Гі (в кімоно) та Ноугі (без кімоно).

Всі охочі можуть приєднатися до команди Дарії Андрейченко, щоб відкрити для себе світ Джиу-Джитсу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Відбулась робоча зустріч з представниками Данської ради у справах біженців в рамках проєкту "Громадське суспільство сприяє підвищенню стійкості в Україні".

Представники Данської ради у справах біженців відвідали Вознесенський центр надання соціальних послуг, зокрема Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Мета візиту - з'ясувати потреби для функціонування центру та обговорити плани дій щодо співпраці.

Під час зустрічі учасники обговорили, яка саме підтримка сприятиме покращенню функціонування соціальних служб та яке обладнання необхідно придбати.

Зустріч відбулась в рамках проєкту "Громадське суспільство сприяє підвищенню стійкості в Україні", що фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

Фото без опису

 

Відбулась зустріч з представниками Благодійного фонду «АДРА», який діє при підтримці Міністерства закордонних справ Данії щодо старту нового проєкту «Підтримка ініціатив громад».

Представники фонду провели ознайомчу зустріч з громадськими організаціями та активістами громади щодо старту нового проєкту під назвою «Підтримка ініціатив громад», під час реалізації якого буде проведений грантовий конкурс.

До участі приймаються проєктні заявки на загальну суму до 10 тисяч доларів.

Строк реалізації ініціативи - 3 місяці.

До участі запрошуються ініціативні групи, які мають ідеї, мрії, спрямовані на соціальний розвиток громади, АДРА готова їх підтримати.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Відбулися консультації зі стейкхолдерами - депутатками Вознесенської міської ради, членкинями депутатської групи Рівні можливості на тему підтримки малого та середнього бізнесу.

Обговорювали, як допомогти підприємцям отримати гранти для започаткування або розширення власної справи через консультації та менторський супровід.

Учасники зустрічі обговорили такі важливі питання:

-Консультації та менторський супровід: Підприємцям потрібні знання та підтримка, щоб успішно вести бізнес. Планується створення програми, де будуть тренінги, семінари та індивідуальні консультації.

-Інформація про гранти: Багато підприємців не знають про доступні гранти. Важливо проводити інформаційні кампанії та створити ресурс, де можна знайти всю необхідну інформацію про гранти та умови їх отримання.

-Партнерство з іншими організаціями: Співпраця з бізнес-асоціаціями, банками та іншими організаціями допоможе підприємцям отримати додаткові ресурси та підтримку.

-Моніторинг ефективності: Важливо слідкувати за тим, наскільки ефективною є допомога, щоб вчасно вносити зміни та покращувати програми підтримки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Провели консультації з ветеранами та членами їхніх родин, які прагнуть відкрити власний бізнес у нашій громаді.

Під час зустрічі ветерани поділились своїми бізнес-ідеями, такими як: відкриття автосервісу, вирощування сільськогосподарської продукції в теплиці, розлив та доставка очищеної питної води, надання реабілітаційних та туристичних послуг.

Однак наші герої зіткнулися з певними труднощами через відсутність досвіду в підприємницькій діяльності та бюрократичними перешкодами при підготовці бізнес-планів та заявок на гранти.

Вони звернулися до міської влади з проханням надати їм допомогу в цьому напрямку.

В Україні активно працюють програми та проєкти, такі як Український ветеранський фонд, гранти Дія для бізнесу та Український фонд стартапів, які надають безповоротну фінансову допомогу (гранти) ветеранам для започаткування власної справи.

За результатами зустрічі погодили алгоритм надання допомоги ветеранам від місцевої влади та громадських формувань. Першим кроком на цьому шляху стане організація навчання з валідації бізнес-моделей для майбутніх ветеранських бізнесів.

Разом ми можемо допомогти нашим героям розпочати нове життя та стати на шлях підприємницької діяльності. Це найменше, що ми можемо зробити для тих, хто захищав нашу свободу!

Захід відбувся завдяки підтримці Уряду Канади в рамках проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.