Вознесенська районна рада
Миколаївська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова районної ради взяв участь у відкритті Алеї Пам’яті та презентації книги «На щиті, 35 нота війни» на честь загиблих захисників Батьківщини, Героїв Братщини

Дата: 13.05.2024 09:58
Кількість переглядів: 79

 

Фото без опису

10 травня в Братській громаді відкрито Алею Пам’яті на честь загиблих захисників Батьківщини, Героїв Братщини. З початку російсько-української війни сорок жителів громади приєдналося до небесного воїнства. Сорок мужніх синів Братщини віддали найдорожчу ціну – своє життя за мир, спокій, свободу України.

В сонячний травневий день жителі громади, рідні Героїв, керівництво Братської селищної ради та Вознесенського району взяли участь в урочистостях з нагоди відкриття Алеї Пам’яті. Зі словами вдячності та скорботи до учасників заходу звернулись Братський селищний голова Неля СОБКО, заступник начальника Вознесенської районної військової адміністрації Іван БІЛОКОНЬ, голова Вознесенської районної ради Спартак ГУКАСЯН, начальник відділення, заступник начальника відділу обліку, мобілізаційної роботи 5 відділу Вознесенського РТЦК та СП майор Збройних Сил України Микола САБЕЦЬКИЙ. Настоятель Свято-Миколаївського храму Олег ГАРБОВСЬКИЙ провів поминальний молебень за загиблими воїнами.

Учасники заходу вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання. Рідні і близькі, друзі і знайомі Героїв, усі небайдужі жителі громади, що взяли участь в заходах, поклали квіти до їх портретів.

Пам’ятаємо безсмертний подвиг Героїв, адже вони заплатили найвищу ціну за мирне небо над нами. Шануємо їхніх рідних і близьких, адже їхня втрата безцінна та невимовна.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

10 травня, у Братській публічній бібліотеці відбулася презентація книги «На щиті, 35 нота війни», яка від першої і до останньої сторінки присвячена синам, сильним, мужнім та нескореним полеглим захисникам.

В Братській громаді в грудні 2023 року зафіксовано 35, а на сьогодні 40 тих, хто приїхав вантажем 200 на щиті пам’яті. Проте, якою не була б ця цифра, за кожною з них стоїть величезний біль.

Історія нашого народу – це війни і повстання, це сльози і перемоги, це ненависть і любов, вірність і зрада. Це гарячі серця наших захисників та захисниць, це тисячі патріотів нашої держави, які зараз знаходяться на передовій, захищаючи від терористів свободу, незалежність та територіальну цілісність України. І, на жаль, в будь-якій війні є полеглі за всі ці цінності.

В книзі представлені зворушливі розповіді про 35 захисників української землі, життя яких обірвалось через війну. До написання матеріалів долучились, педагоги, культпрацівники, пересічні громадяни. Є у збірці офіційна інформація, публікації ЗМІ, спогади рідних, однокласників, вчителів, знайомих, вірші, присвячені Героям, світлини.

Небо забирає найкращих. Хай пам'ять про всіх полеглих згуртує нас живих, дасть нам мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

На долю нинішнього покоління українців випало складне і відповідальне випробування – захистити Батьківщину від окупанта, зберегти її цілісність. Саме від нас залежить майбутнє нашої держави, за яку віддали свої життя сини нашої землі. Пам’ятаймо про кожного нашого захисника, зробімо усе, від нас залежне, аби ці непоправні втрати не були марними. Світлі образи їх навічно збереже пам’ять у наших серцях…

Перемога буде за нами! Слава Україні!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.