Вознесенська районна рада
Миколаївська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 10.05.2024 10:56
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

БУЗЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

У Таборівському ліцеї під гаслом «Пам’ятаємо! Перемагаємо!» проведено заходи, присвячені Дню пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, а саме: інформаційний дайджест «Цей день у пам’яті народній», година спілкування «Пам’яті загиблих будемо гідні», перегляд відео «8 травня – День пам’яті та примирення», «День пам’яті та примирення. Дітям про Другу світову війну». Ніколи, знову!», онлайн-година «Той травень, опалений війною», урок патріотизму «Пам‘ять заради майбутнього», конкурс малюнків «Пам‘ятаємо. Перемагаємо», перегляд та обговорення презентації «Пам’ять єднає покоління», бесіда «Хто не знає минулого, той не має майбутнього».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

8 травня в різних куточках Бузької громади, в будинках культури та бібліотеках відбулися заходи (мітинги та покладання квітів) до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом в Другій світовій війні.

Ми пам’ятаємо, нам болить, ми обов'язково переможемо!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ДОМАНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

5 травня в с.Маринівка відбулася чергова гра сезону "весна" Чемпіонату Миколаївської області з футболу серед дитячо-юнацьких команд 2008-2009 років народження (U-15). На футбольному полі зустрілися команди футболістів Доманівської ДЮСШ , тренери Дерев'янко Ігор та Туровський Григорій, і СДЮШОР м. Миколаєва.

Фото без опису

Фото без опису

 

8 травня в День пам’яті та примирення в Доманівці та в старостинських округах поклали квіти до пам’ятників та обелісків.

Ми вшановуємо усіх тих, хто віддав своє життя, борючись з нацизмом під час Другої світової війни. Це день, коли ми згадуємо тих, хто поклав свої долі на вівтар свободи та миру. Схилимо голови в пам’ять про загиблих. Земний уклін від жителів Доманівської громади всім, хто подарував нам мирний сонячний день тоді та всім – хто захищає Україну сьогодні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

МОСТІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

8-го травня на території Мостівської громади відбулося відкриття «Алеї пам’яті загиблим військовослужбовцям».

На Алеї пам’яті встановили 19 світлин з описом життєвого і бойового шляху захисників, які віддали найдорожче – своє життя – за Україну. Ця алея – символ жертви, яку принесли наші воїни і про яку жоден із нас не має права забувати. 

Право відкрити Алею Пам’яті надали голові Мостівської громади - Бабанській Надії та нашому воїну– земляку- Ахрамовичу Віталію.

Історія кожного Героя – захисника – це історія про сміливість і самовідданість. Імена наших полеглих захисників навічно вкарбовані в історію України.

Ми ніколи не забудемо їх, наших воїнів світла і молимося, аби на цій алеї не збільшувалась кількість меморіальних стел. Відтепер у нашій громаді буде ще одне святе місце, де можна вклонитися пам’яті загиблих воїнів – земляків, які на алтар нашої свободи поклали своє життя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ЄЛАНЕЦЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

03 травня відбулася зустрічі з трудовим колективом КНП «Єланецька лікарня».

Останнім часом гостро обговорюється питання про закриття Єланецької лікарні. Єланецька селищна рада як засновник КНП «Єланецька лікарня» інформує, що влада і депутатський корпус виступали і виступають за збереження лікарні. Головна причина, через яку лікарня не може надавати якісні медичні послуги – відсутність кваліфікованих кадрів.

Селищна рада неодноразово намагалась залучити спеціалістів на роботу в медичний заклад. З цією метою були напрацьовані та затверджені на сесії у листопаді минулого року заходи по збереженню лікарні, направлені листи в усі медичні ВУЗи, неодноразово розміщені оголошення про запрошення на роботу лікарів на сайті та в соціальних мережах, подані вакансії лікарів в усі обласні служби зайнятості. Для працюючих лікарів запропонований механізм збільшення розміру заробітної плати, для залучення нових спеціалістів запроваджено повну оплату комунальних послуг в перший рік проживання та придбано службову квартиру. У громаді затверджена і діє Програма місцевих стимулів для медичних працівників та забезпечення кадрами лікарів медичних закладів громади. На жаль, вжиті заходи не дали очікуваних результатів.

З 2018 року в державі йде медична реформа, відповідно до якої кожен медичний заклад працює за Програмою медичних гарантій і отримує кошти від Національної Служби Здоров’я України відповідно до укладених договорів за надані медичні послуги. За реформою лікарня повинна самостійно заробляти кошти на своє утримання.

На жаль, при наявності усіх трьох пакетів медичних послуг, отриманих коштів від держави не вистачить навіть на заробітну плату лікарів. Тому ця недостатність покривається за рахунок коштів Єланецької селищної ради.

Подальша доля закладу – в руках лікарів, все залежить від їхньої готовності взяти на себе відповідальність за надання необхідної кваліфікованої медичної допомоги населенню громади навіть поза укладеними пакетами. А необхідні кошти для цього Єланецька селищна рада на сьогодні гарантує.

Фото без опису

Фото без опису

 

8 травня з нагоди відзначення Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у Єланецькій громаді відбулася церемонія покладання квітів до Меморіалу Героям Другої світової війни в Парку Слави та пам’ятний захід «Пам’ятаємо. Перемагаємо».

У заході взяли участь представники влади, учні ліцеїв, ветерани праці та жителі громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

НОВОМАР'ЇВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ
 

8 травня Новомар’ївський сільський голова Тамара ФЕСЬКО, заступники сільського голови, працівники сільської ради, культури, старости, учні, педагоги загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів  на центральній садибі громади та старостинських округах взяли участь у лаконічних церемоніях вшанування пам’яті загиблих з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років та поклали квіти до меморіальних плит, обелісків, пам’ятних знаків. 

В закладах освіти та культури громади пройшли відповідні заходи, зокрема, в Ганнівському ліцеї було проведено майстер-клас виготовлення маків пам'яті та історичний екскурс "Не стерти в пам'яті минуле." У Григорівському навчальному закладі були виготовлено аплікації "День пам'яті", проведено знайомство з краєзнавчими матеріалами виставки ,,В пам'яті навіки збережемо'' та вікторину "Пам'ятаємо. Перемагаємо.", оформлено інсталяцію "Пам'ятаємо тих, хто боровся за Україну!".  В Костуватській гімназії було проведено операцію «Солдатські могили» (трудовий десант по упорядкуванню території біля Алеї слави), загальношкільну лінійку “Не загасити пам’яті вогонь…», майстер-клас по виготовленню червоних маків та ін.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

07 травня в селищі Костянтинівка відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років та відкриття Алеї Пам'яті захисникам-односельчанам, які захищали територіальну цілісність нашої Держави у сучасній російсько-українській війні починаючи з 2014 року.

З урочистою промовою до присутніх звернулися перший заступник міського голови Микола Покрова, староста Костянтинівського старостинського округу Олександр Черней та підполковник ЗСУ в запасі Олександр Савін. 

На заході були присутні рідні та близькі загиблих за Україну Героїв, жителі Костянтинівського старостинського округу, депутат Миколаївської обласної ради та депутати Южноукраїнської міської ради, заступник міського голови та керуючий справами виконавчого комітету. 

Вшановуючи пам’ять загиблих у Другій світовій війні та війні сьогодення, присутні поклали квіти до Меморіального комплексу та на Алеї Слави загиблим захисникам.

Низький уклін батькам, рідним наших героїв! Ми завжди будемо пам’ятати ваших синів, чоловіків, братів, батьків. Вони загинули заради мирного неба та щасливого майбутнього нашої країни!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Мітинг-реквієм до Дня Пам’яті та Перемоги над нацизмом у другій світовій війні відбувся 8 травня на Меморіальному комплексі Захисникам України. 

На початку заходу відбулося офіційне відкриття Алеї пам’яті нашим загиблим Героям. Очільники Южноукраїнської громади ВП ПАЕС та військкомату встановили лампадки біля Алеї Пам’яті та схилили коліна перед портретами загиблих Героїв.

Ведучі з центру культури та дозвілля управління молоді, спорту та культури нагадали про страшні роки війни – з 1939 до 1945 – та з 2014 року до сьогодення: 

«Сьогодні, на меморіальному комплексі Захисників України встановлено пам’ятні знаки тим, хто віддав життя за Україну 80 років тому, і тим, хто проявив сміливість і патріотизм у захисті України нині. Дві історії переплелися тут і зараз…»

Перед учасниками мітингу виступили міський голова Валерій Онуфрієнко, секретар Южноукраїнської міської ради Денис Кравченко, депутат обласної ради Людмила Самчинська, генеральний директор ВП ПАЕС Ігор Полович та начальник першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Вадим Нечай. Вони з вдячністю згадували синів і дочок України, що виборювали незалежність та цілісність держави як сьогодні, так і вісімдесят років тому.

Валерій Онуфрієнко урочисто вручив посвідчення Почесного громадянина громади (посмертно) на ім’я Поживітька Віталія Вікторовича дружині загиблого воїна. Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували пам’ять всіх 66-ти загиблих Героїв громади. Завершився захід покладанням квітів до стели Меморіального комплексу та до пам’ятного знаку «Незламні духом».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

7 травня у філії «ВП ПАЕС» відбулася робоча зустріч за участі в.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, голови Миколаївської обласної ради Антона Табунщика, міського голови Валерія Онуфрієнка, секретаря Южноукраїнської міської ради Дениса Кравченка, генерального директора філії «ВП ПАЕС» Ігоря Половича та трудового колективу філії. Під час зустрічі обговорювались підготовчі роботи щодо будівництва двох нових енергоблоків на Південноукраїнській АЕС та кроки із довгострокового самозабезпечення Енергоатома ядерним паливом.
Петро Котін повідомив, що на Південноукраїнській АЕС, де наразі експлуатуються три енергоблоки загальною потужністю 3000 МВт, буде збудовано два нових енергоблоки АР1000 за технологією Westinghouse. Він нагадав, що згідно з Енергетичною стратегією України до 2050 року державі потрібно мати 24 ГВт атомних потужностей. Загалом Енергоатом та Westinghouse домовились про будівництво в Україні дев’яти нових енергоблоків за технологією АР1000.

Після робочої наради між керівниками НАЕК «Енергоатом», філії ВП ПАЕС, Южноукраїнської громади та головою облради за круглим столом відбулося обговорення подальшої співпраці у реалізації потужних енергетичних проєктів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Мешканка міста Вознесенськ Ярина Аліманова виборола три перших місця у спортивному турнірі "Київ Незламний".

У Києві відбувся другий сезон спортивного турніру "Київ Незламний", у якому взяли участь понад 180 ветеранів з 10 регіонів України, курсанти військових і поліцейських вишів та близько 150 представників силових відомств! Учасники змагалися у таких видах спорту, як стрільба з лука, жим лежачі, веслування на тренажері та стронгмен.

Ярина Аліманова взяла участь у трьох видах змагань і продемонструвала неймовірні результати: жим лежачи - 1 місце, гребля на тренажері - 1 місце, стрільба з лука - 1 місце,у командних змаганнях з греблі на тренажерах (змішана команда Кривий ріг - Вознесенськ) - 2 місце.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

8 травня міський голова Євгеній Величко разом з мешканцями громади вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Під час заходу міський голова звернувся до всіх присутніх - "Сьогодні в День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, ми схиляємо голови і віддаємо шану кожному, хто боровся з фашистськими загарбниками за визволення нашої рідної землі, ми згадуємо кожного, хто віддав своє життя за мир і свободу, які ми цінуємо сьогодні. В цей день, ми висловлюємо глибоку вдячність ветеранам, їхнім сім'ям, і всім тим, хто вистояв у ті важкі роки. Ми пам'ятаємо і цінуємо подвиг Героїв минулого та дякуємо нашим воїнам, які сьогодні борються за свободу кожного з нас! Вічна пам'ять жертвам нацизму. Слава Україні та її Героям!"

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Комунальний заклад "Вознесенський центр надання соціальних послуг" підписав меморандум про співпрацю з БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» в межах проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб».

Основна мета меморандуму - виконання завдань та подолання викликів, які постають перед громадою в цей нелегкий час, забезпечення ефективної та стабільної роботи структурних підрозділів соціальної сфери.

Завдяки плідній співпраці, Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» продовжує надавати матеріальну підтримку соціального напрямку нашої громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.