Вознесенська районна рада
Миколаївська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 03.05.2024 10:23
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

БУЗЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Ансамбль української пісні «Невичерпне джерело» Таборівського СБК зайняв I місце в обласному огляді-конкурсі «СПІВОГРАЙ»!

З 19 по 22 квітня дистанційно відбувся обласний огляд-конкурс «СПІВОГРАЙ», який проводився з метою розвитку та популяризації аматорського мистецтва, підвищення виконавської майстерності творчих колективів, збагачення їхнього художнього репертуару.

Організаторами його виступили Управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної військової адміністрації і Миколаївський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи.

У заході взяли участь 47 виконавських одиниць (понад 550 учасників) вокального мистецтва Миколаївщини, а саме: аматорські хорові, вокальні, фольклорні колективи (студії), що мають звання «зразковий», «народний». Це представники з 17 територіальних громад області: Арбузинської, Баштанської, Березнегуватської, Бузької, Веселинівської, Доманівської, Казанківської, Кривоозерської, Миколаївської, Новобузької, Новоодеської, Ольшанської, Очаківської, Первомайської, Радсадівської, Снігурівської та Южноукраїнської.

Учасники виконували два твори українською мовою, один із яких – а капела (без інструментального супроводу).

Переможці конкурсу нагороджені дипломами управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОВА, Миколаївського ОЦНТ та КОР.

У номінації «Вокальні колективи та студії зі званням «народний» ПЕРШЕ місце здобув Народний ансамбль української пісні «Невичерпне джерело», Таборівський СБК, Бузька ТГ. Керівниця Раїса Захарова.

Фото без опису

 

26 квітня у Таборівському ліцеї проведений День цивільного захисту з метою практичного закріплення учасниками освітнього процесу теоретичного матеріалу з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій. Особливої актуальності знання з цивільної оборони набувають під час війни, адже нині від кожної людини в Україні залежить безпека життєдіяльності та стабільного перебування у безпечних зонах.

Для учнів та працівників ліцею проведено наступні заходи:

- дано ввідну №1 «Виникнення пожежі. Пожежа в кабінеті біології»;

- здійснено евакуацію учнів та працівників ліцею;

- проведені відкриті уроки у 2-4 класах з предмету «Я досліджую світ» на тему: «Поведінка дітей у надзвичайних ситуаціях воєнного стану вдома або на вулиці»;

- проведено урок з предмету основи здоров’я у 7 класі на тему: «Надзвичайні ситуації та відповідні дії у разі виникнення НС»;

- вчителями та класними керівниками проведені виховні години на тему: «Чорнобиль з пам’яті не стерти»;

- оголошено конкурс малюнків на тему: «Захист людини у надзвичайних ситуаціях».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ВЕСЕЛИНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

26 квітня у Веселинівській селищній раді відбулася зустріч громадськості та працівників селищної ради з регіональним координатором  з залучення громадян Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (Одеса) Олександром  МОШНЯГУЛОМ.

Співпраця громади з Проєктом розпочалася ще у минулому році. У Миколаївській області з 52 громад обрано лише 9 громад-партнерів, серед яких і Веселинівська. Щоб допомогти у поновленні техніки з благоустрою, після підписання меморандуму про співпрацю, громада отримала екскаватор-навантажувач CASE вартістю більше 3 млн грн.

Відтепер прийшов час більш поглибленого вивчення можливостей та потреб громади. Розпочата робота зі створення комунікаційної стратегії, адже щоб приймати ефективні рішення, потрібна якісна аналітика, актуальні дані, важливий зв’язок з населенням. Порушені війною комунікації потребують нових рішень.

Олександр Мошнягул поцікавився напрацюваннями громади та звернув увагу на актуалізацію основних документів – Статуту та Стратегії розвитку громади, що писалися трохи в інших реаліях. Навів позитивний досвід сусідніх громад у створенні молодіжної чи громадської ради для більш ефективного залучення громадськості.

Це перша офлайн зустріч наших партнерів з громадськими організаціями та жителями громади.

Фото без опису

Фото без опису

 

ДОМАНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

27 квітня в спортивному комплексі села Маринівка відбувся традиційний Кубок Доманівської ДЮСШ з волейболу серед дівчаток 2011 року народження на призи спонсора команди Зозулинського О.В. На запрошення організаторів спортивного свята відгукнулися та взяли участь такі команди: КЗ Южноукраїнська ДЮСШ, Первомайська ДЮСШ, Миколаївська ДЮСШ 5 та Доманівська ДЮСШ (учні Маринівського ліцею "Лідер" Доманівської селищної ради). Всі учасники змагань показали високий рівень спортивної підготовки та дисципліни. В результаті зіграних ігор місця розподілилися таким чином: І місце посіла команда волейболісток Доманівської ДЮСШ (с.Маринівка), ІІ місце - Миколаївська ДЮСШ 5, ІІІ місце - КЗ Южноукраїнська ДЮСШ, ІV місце - Первомайська ДЮСШ. Команди-переможці були нагороджені грамотами, медалями та розіграний головний Кубок.

Фото без опису

 

28 квітня в м.Кропивницький Кіровоградської області відбувся третій тур Дитячої волейбольної ліги " Gorgona-2010". Волейболістки Доманівської ДЮСШ (учні Маринівського ліцею "Лідер" Доманівської селищної ради), тренер Карпінець Василь, зіграли дві гри. В першій з них зустрілися з командою ДЮСШ м.Бобринець Кіровоградської області. Підсумковий рахунок гри говорить про явну перевагу наших юних волейболісток над суперницями 3:0. В хорошому настрої наші вихованці підійшли до вирішальної гри групового етапу змагань - поєдинку з місцевою командою "Горгона-2010". Перемогу було здобуто, знову 3:0, на користь Доманівської ДЮСШ.

В осному фіналі розіграють звання чемпіонок Дитячої ліги "Горгона - 2010" три команди, а саме: Миколаївська ДЮСШ 1, Новоархангельська ДЮСШ та Доманівська ДЮСШ. Фінал заплановано на 11 травня 2024 року.

Фото без опису

 

ДОРОШІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

До рятувальників МПО Щербані на екскурсію завітала команда ДЮРП Щербанівського ліцею.

Під час екскурсії працівники ДСНС розповіли дітям правила пожежної безпеки, особливу увагу звернули на причини виникнення пожеж та їх запобігання, а також розповіли як правильно діяти у випадку пожежі.Учні мали можливість ознайомитись з професією вогнеборця, краще зрозуміти важливість та героїчність цієї професії.

Ця екскурсія дала можливість ознайомити школярів з професією героя-рятувальника та навчити дітей безпеці життєдіяльності.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

МОСТІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Активна молодь Мостівської громади долучились до оновлення зовнішнього вигляду дитячого майданчика!

Щорічно у весняний період проводиться низка заходів з благоустрою території громади, задля створення комфортного та безпечного середовища для дітей та місцевих мешканців. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ЄЛАНЕЦЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

У Єланецькій громаді ювенали поліції провели пізнавальне заняття для учнів ліцею.

Про безпеку на дорозі, протидію негативним проявам у дитячому середовищі, запобігання вчиненню правопорушень стосовно дітей та про актуальні правила поведінки вдома та на вулиці розповіла інспектор ювенальної превенції Вознесенського райуправління поліції Олена Навасардян учням 1-9 класів Возсіятського ліцею.

Під час заняття поліцейська нагадала дітям:

як вирішувати конфліктні ситуації у шкільному колективі та допомагати один одному;

що таке булінг та що робити, аби не стати жертвою цькувань;

як правильно переходити дорогу та носити світловідбиваючі флікери;

як користуватись газовими та електричними приладами вдома;

розповіла про відповідальність, яка настає за вчинення правопорушень та злочинів саме неповнолітніми, і як це впливає на майбутнє життя;

ювенал розповіла школярам про негативні наслідки вживання алкоголю, тютюну та наркотиків, а також передбачену за це відповідальність.

Також інспектор нагадала ліцеїстам про необхідність дотримання мінної безпеки, як діяти у разі виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.

Наприкінці зустрічі поліцейська побажала дітям бути старанними учнями та дотримуватися заходів особистої безпеки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Співробітники сектору поліцейської діяльності № 1 Вознесенського райуправління поліції завітали до учнів Єланецького ліцею № 1 з пізнавальною лекцією про важливість дотримання правил дорожнього руху.

Під час спілкування інспектори сектору реагування патрульної поліції разом із дільничними офіцерами нагадали школярам основні правила безпечного перетину проїзних частин дороги, перехресть та нерегульованих пішохідних переходів.

Заняття відбулись в ігровій формі, під час якого поліцейські разом із дітьми відтворювали різноманітні ситуації, які можуть трапитись на дорозі. Школярам правоохоронці нагадали як слід перетинати проїзну частину, у яких місцях та на який сигнал світлофора, розповіли про правила поведінки самостійного перебування вдома, а також наголосили на необхідності носіння світловідбиваючих елементів на одязі, аби бути краще помітними для водіїв.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Фахівці ДСНС постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою навчання школярів правилам мінної безпеки. Один із таких заходів відбувся у новоствореному «КЛАСІ БЕЗПЕКИ» Воронівського ліцею Олександрівської селищної ради.

Інспекторський склад спільно з фіхівцями МПО Олександрівка навчали безпековій поведінці при виявленні невідомих підозрілих вибухонебезпечних предметів. Рятувальники нагадали слухачам про алгоритм дій при зустрічі з такими знахідками. Присутнім продемонстрували тематичні презентації із проблематики мінної небезпеки. Також провели акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» Під час виступу фахівці Служби порятунку «101» використовували дидактичні пізнавальні матеріали, розроблені ДСНС спільно з UNICEF Ukraine.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

НОВОМАР'ЇВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

В закладах освіти Новомар’ївської громади з 24 по 26 квітня викладачами предмету «Захист України», на базі Новомар’ївського ліцею були проведені триденні навчально-польові збори.

В ході навчань учнями були відпрацьовані дії з тактичної підготовки (дії солдата в бою у складі малих тактичних груп); вогневої (ознайомлення з озброєнням та бойовою технікою військової частини, їх призначенням, тактико-технічною характеристикою; організацією і порядком проведення стрільби з автомата) та домедичної підготовки (способи та правила транспортування потерпілих при різноманітних ушкодженнях, надання домедичної допомоги в секторі обстрілу).

Слід зазначити, що протягом трьох днів випускники взяли участь у заходах з патріотичного виховання, змістовних навчаннях з медико-санітарної підготовки, стрільби з автомата, опанували військово-тактичну підготовку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Южноукраїнці взяли участь у традиційному міжнародному турнірі з боксу серед юніорів та юнаків

Боксери Молдови, Румунії та України взяли участь у традиційному міжнародному турнірі з боксу серед юніорів та юнаків 2010-11 р.н. 

Турнір високого рівня, де кожен боксер зміг реалізувати свої знання в техніці та в тактиці ведення бою. Змагання тривали з 23-26 квітня в селищі Варниця, Республіка Молдова.

До фінальної частини змагань пробились спортсмени – вихованці відділення боксу СК «Олімп» УСО філії ВП ПАЕС та показали відмінний результат. 

Свій вишкіл та майстерність продемонстрували наступні вихованці: 

І місце - Ілля САМОТЮК Южноукраїнький ліцей 1. 

ІІ місце - Максим СУПРУНОВ Южноукраїнський ліцей 1. 

ІІІ місце - Денис НАЗАРОВ Южноукраїнський ліцей 2. 

ІІІ місце - Олександр СКОРЧЕНКО Южноукраїнський професійний ліцей.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

З нагоди відзначення річниці створення баскетбольного клубу "ТИТАН" у Вознесенську пройшов Чемпіонат міста з баскетболу серед юнаків та дівчат.

Захід зібрав 14 команд з міст: Новий Буг, Помічна, Южноукраїнськ, Вознесенськ та села Лиса Гора.

Молодь показала командну гру, достойно змагались за кожне очко. Команди продемонстрували здоровий дух суперництва та доклали чимало зусиль, щоб забезпечити перемогу своїй команді.

За результатами змагань місця серед старшої вікової групи розподілились таким чином:

Юнаки:

1 місце - Олімп 1 (Южноукраїнськ);

2 місце - Титани (Вознесенськ);

3 місце - Орли (Помічна);

4 місце - Олімп 2 (Южноукраїнськ);

5 місце - Новий Буг.

Дівчата:

1 місце - Лиса Гора;

2 місце - Орли (Помічна);

3 місце - Олімп (Южноукраїнськ).

Середні та молодші команди:

1 місце - Орли (Помічна);

2 місце - Титани (Вознесенськ);

3 місце - Олімп (Южноукраїнськ).

Також в рамках проведення турніру був організований збір на допомогу батальйону АРЕЙ УДА підрозділу "Дронго"

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Вознесенська дівоча футбольна команда "PAMIR" під керівництвом Артема Амеліна взяла участь у міжобласному турнірі з жіночого футболу.

Змагання проходили у м. Ананьїв Одеської області. У запеклій боротьбі, програвши лише господаркам турніру наші дівчата посіли місце у турнірі в молодшій віковій категорії, у якій було заявлено 6 команд.

Також гравчиня ФК "PAMIR" Дімітрова Злата була визнана кращим нападником турніру.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

У громаді відбулась Діалогова сесія "Визначення потреби у заходах згуртованості та примирення" в рамках програми DOBRE «Голос громад в місцевому самоврядуванні».

Під час зустрічі учасники обговорили поточний стан взаємин в громаді, визначили ключові проблеми та виклики, що стосуються згуртованості та примирення. Працювали в групах над визначенням пріоритетності заходів, серед яких велопробіг для дітей, майстер класи та толоки.

В результаті обговорень було напрацьовано концепції планів заходів, які незабаром буде реалізовано в громаді. Це чудова ініціатива для сприяння єднанню та примиренню у громаді.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

На Алеї Пам'яті висадили троянди на честь загиблих Захисників нашої громади.

Ініціатива під назвою "Троянди особливого приЗначення" об'єднала зусилля влади, бізнесу та громадськості для вшанування пам'яті Героїв та підтримки родин загиблих.

Нехай висаджені троянди стануть нагадуванням про кожного полеглого Героя. У цій війні ми платимо надзвичайно велику ціну, тому збереження і гідне вшанування пам'яті полеглих захисників і захисниць України є священним обов'язком кожного з нас. Пам'ятаємо. Шануємо. Вклоняємося.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

2 травня рятувальники, спільно з офіцером ювенальної поліції, завітали до учнів Вознесенської гімназії № 4 та Вознесенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеню № 5 з мобільним класом безпеки.

Організатори заходу ставили собі за мету розповісти школярам, як діяти та куди звертатися в разі пожежі, при виявленні предмета ззовні схожого на боєприпас та підозрілого предмета, у разі отримання сигналу повітряної тривоги, повторили правила дорожнього руху.

Захід відбувся в інтерактивній формі. Діти із цікавістю роздивлялись 3D-макети, дізнались про те як виглядають міни, снаряди і боєприпаси, навчались розпізнавати знаки, які розміщують піротехніки для попередження людей про мінну небезпеку. Також гості на деякий час відчули себе професіоналами в цій професії: гасили умовну пожежу та долали смугу перешкод.

Завдяки спільним зусиллям рятувальників, поліцейських та дітлахів захід у мобільному класі пройшов цікаво й з користю. На згадку діти отримали сувенірну продукцію від Юнісеф, яку надалі зможуть використовувати у навчанні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.