Вознесенська районна рада
Миколаївська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 26.04.2024 10:46
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

БУЗЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Дві мініініціативи будуть реалізовані у громаді в рамках співпраці з UNDP UKRAINE /ПРООН в Україні.

17 квітня Робоча група з громадської безпеки та соціальної згуртованості у рамках співпраці з UNDP Ukraine / ПРООН в Україні провела своє чергове засідання.

Даний захід пройшов за участі представників ПРООН - Тетяни Сігаєвої, Ірини Легкої, представників влади, правоохоронних органів, ДСНС, громадських організацій та активістів.

В ході засідання Робочої групи фахівчиня з мобілізації громад ПРООН Тетяна Сігаєва повідомила приємну новину, що було підтримано дві мініініціативи, а саме:

"Безпечне відображення" в Бузькій громаді.

"Молодіжний простір під відкритим небом "Open Space" в с. Бузьке.

Перед присутніми виступила Ірина Легка - аналітикиня з питань верховенства права та доступу до правосуддя UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

Зустріч відбулась в рамках проєкту «Розбудова мережі робочих груп з громадської безпеки та відновлення у цільових громадах Миколаївської області», який реалізує Центр навчання і освіти дорослих "Південь" за сприяння UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та фінансової підтримки Embassy of Denmark in Ukraine , наданої в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

В закладах дошкільної освіти Бузької сільської ради проведено тиждень безпеки. В рамках Тижня безпеки в Бузькому ЗДО «Калинонька», Вознесенському ЗДО «Джерельце», Таборівському ЗДО «Ромашка» проведено конкурси дитячих малюнків; розважальні ігри для дітей середнього, старшого віку та батьків; заняття; розвиваючі відео-заняття; віртуальні заняття з ОБЖД для молодших вихованців та ін. Під час Тижня безпеки для колективів закладів відбулися практичні тренінги з евакуації на випадок надзвичайної ситуації та сигналу «Повітряна тривога», тренінги користування вогнегасниками та іншими засобами пожежогасіння, практичні навчання з надання домедичної допомоги, педагогічні години та ін.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Футзалісти з Таборівки здобули "бронзу" районного етапу змагань "Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги"

24 квітня у Вознесенську пройшов третій етап загальнонаціональних змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

19 команд з 13 громад Вознесенського району у черлідингу та футзалі виборювали квитки до обласного етапу.

Старт змаганням дали виконувач обов’язки начальника Вознесенської райвійськадміністрації, заступник начальника райвійськадміністрації Антоніна ШАРАТА, голова районної ради Спартак ГУКАСЯН, міський голова Євген ВЕЛИЧКО, депутат Миколаївської обласної ради – Олександр КУКУРУЗА, перший Заступник Голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр БАЛАКІН, головний спеціаліст Миколаївського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олена МОШКІВ.

За підсумками змагань команди-фіналісти були нагороджені грамотами, медалями та кубками.

З черлідингу на першу сходинку п’єдесталу піднялася команда Воронівського ліцею, місце посів Вознесенський ліцей № 8, місце – у Южноукраїнського ліцею №2.

Поєдинки з футзалу були запеклими, видовищними. Юні спортсмени продемонстрували високий рівень майстерності, командну гру та справжню волю до перемоги. В цьому виді спорту переможцями стали Южноукраїнський ліцей №3, друге місце у Вознесенського ліцею №10, місце – Таборівський ліцей.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ВЕСЕЛИНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Мобільний клас безпеки завітав у гості до Веселинівських ліцеїстів.

23 квітня співробітники ювенальної превенції Національної поліції Державної служби надзвичайних ситуацій Вознесенського районного управління завітали до здобувачів освіти Веселинівського ліцею з метою проведення корисних та пізнавальних занять у мобільному класі безпеки.

Спілкувалися із школярами різних вікових груп на теми безпеки життєдіяльності.

Лейтенант ДСНС Сабіна Тернова приділила увагу правилам мінної безпеки та навчала учнів діям у разі натрапляння на підозрілі предмети. Здобувачі освіти разом з капітаном поліції Артемом Ткачем повторили правила дорожнього руху.

Головною перевагою цього класу є саме мобільність та енергонезалежність. Це дозволить швидко змінювати локації, бути ближчим до укриття та проводити заняття на свіжому повітрі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

МОСТІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Пізнавальну лекцію - інтерактивний урок - про необхідність дотримання основних правил безпеки в шкільному середовищі та в побуті для учнів Сухобалківського ліцею провів поліцейський офіцер Мостівської громади Володимир МІНЬКО.

Під час спілкування шериф поліції розповів учням основні правила безпечної поведінки, зокрема: як вирішувати конфліктні ситуації в шкільному колективі та допомагати один одному; пояснив, що таке булінг та що робити, аби не стати жертвою цькувань; розповів про шкоду для здоровʼя, яку несуть в собі такі шкідливі звички - тютюнопаління і вживання алкогольних напоїв, наголосив на важливості ведення здорового способу життя; розповів про відповідальність, яка настає за вчинення правопорушень та злочинів, і як це впливає на майбутнє життя.

Також поліцейський нагадав ліцеїстам про необхідність дотримання мінної безпеки, як діяти у разі виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

У Сухобалківському ліцеї  Мостівської сільської ради Вознесенського району Миколаївської області відкрили «Клас безпеки».

Відкриття "Класу безпеки" - це крок до поглибленого вивчення та засвоєння правил пожежної та мінної безпеки, цивільного захисту та алгоритмів дій у надзвичайних ситуаціях.

"Клас безпеки" розділений на кілька навчальних осередків та обладнаний інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових груп зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил під час сигналу " Повітряна тривога", а для молодших школярів створений ігровий куточок та місце психологічного розвантаження.

Перший урок у новоствореному класі пройшов активно і пізнавально. Діти вивчили й повторили важливі правила, що рятують життя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ЄЛАНЕЦЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

19 квітня у Єланецькій громаді відбувся благодійний концерт. Таланти Єланецької громади обʼєдналися в благодійному концерті на підтримку Збройних Сил України.

Віру в Перемогу, надію на щасливе мирне життя і любов до Батьківщини плекає у собі кожен українець, дякуючи за світанки нашим захисникам-мужнім воїнам, які не шкодуючи власного життя , щодня, щохвилини, щосекунди боронять Україну від російського агресора і роблять усе можливе для якнайшвидшої перемоги.

Концерт закінчився покладанням квітів до Дошки памʼяті загиблим воїнам-землякам.Зібрані під час концерту кошти будуть направлені військовій частині А 4635 для проведення ремонту автомобіля Volkswagen Transporter T5 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

22 квітня завідувачем сектору з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Єланецької селищної ради Віталієм ДИМЧИШИНИМ проведено навчання педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу Єланецького ліцею № 1 з питань цивільного захисту. Учасники заходу прослухали загальну інформацію про цивільний захист та безпеку життєдіяльності, евакуацію, мінну безпеку, безпеку на водоймищах та отримали відповіді на питання, які їх цікавили.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

З 22 по 26 квітня у Єланецькому ліцеї № 1 проходить Тиждень цивільного захисту та безпеки.

Для учнів 6-Б класу  було проведено лекцію дільничним офіцером поліції Антонюком В.В. на тему «Правила поведінки та дії учнів під час повітряної тривоги». Представники поліції звернули увагу учнів на правильне прийняття рішень під час повітряної тривоги,безпечної поведінки в укритті,а також як правильно діяти у разі знаходження вибухонебезпечних предметів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

24 квітня відбулося урочисте відкриття ХАБу «Місце, що об’єднує», метою створення якого є облаштування місця для дозвілля учнів Єланецького ліцею №1  та  учнів інших закладів освіти громади.

Участь закладів освіти Єланецької громади у різноманітних проектах - це не новина, їх багато. Але цей проект, запропонований учнями Єланецького ліцею №1  - наймасштабніший на сьогодні.

Креативна ідея не одразу була реалізована. Спочатку учні Єланецького ліцею №1 знайшли аргументи для підтримки у адміністрації закладу освіти, обговорили питання участі і перспектив проекту із Баденко Л.В., Єланецьким селищним головою, Бурлакою Т.Ю., начальником відділу освіти та спорту Єланецької селищної ради. А далі.... Далі була напружена робота -  навчання учнів  ліцею №1 на третій хвилі програми громадянської освіти для молоді UActive за підтримки міжнародного благодійного фонду savED та освітньої фундації GoGlobal , Міжнародної організації Spirit of America. Після навчання почалася реальна робота щодо реалізації проекту-мрії про затишний внутрішній дворик, місця, яке об'єднає усіх. Працювали наполегливо  і натхненно всі: адміністрація, учні, педагоги, технічний персонал, батьки, небайдужі представники громадськості.
На відкриття завітали і представники команди UActive, яку очолює чарівна ексміністр освіти і науки України-Анна Новосад: Кащук Христина- лідерка  проєкту UActive у благодійному фонді savED, Євген Морозов-керівник освітніх компонентів UActive, Влада Христенко-менеджерка спільноти випускників UActive, Юлія Єропкіна-регіональний координатор проєкту UActive, Юлія Бурикіна-ментор команди «Respect» та гість із Америки –Грант Пехлер-менеджер Міжнародної організації Spirit of America.

На заході були присутні: Олександр Селютін, перший заступник Єланецького селищного голови, Людмила Клобукова, заступник Єланецького селищного голови, Тетяна Бурлака, начальник відділу освіти та спорту Єланецької селищної ради.

У рамках проекту Міжнародним благодійним фондом savED для Єланецького ліцею №1 виділено кошти: на меблі для мобільного літнього класу, на музичне та світлове обладнання для літніх сцени та кінотеатру, на світлове обладнання внутрішнього дворика ліцею. 

Талановиту Єланеччину презентували учні та вчителі Єланецького ліцею № 1, вокальні колективи "New time" Єланецького ліцею №2, «Смайлики» Возсіятського ліцею, поетеса Олександра Кравчина, Ліпова Таміла Кіндратівна, Слободніченко Мар`я. 


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

22 квітня на Миколаївщині відбувся обласний етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю учнів Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України - КФВС МОН України "Козацький гарт "

У заході взяли участь 13 команд переможців ІІ етапу фестивалю.

Олександрівську громаду представляла команда Воронівського ліцею, яка посіла ІІІ загальнокомандне місце.

На окремих рубежах посіли:

- в естафеті "Дартс" І місце;

- в естафеті "Валуни" ІІІ місце.

Переможці, призери та учасники змагань нагороджені кубками, дипломами та грамотами Миколаївського обласного відділення КФВС МОН, подарунками від регіонального відділення НОК України в Миколаївській області, книгами від Благодійної акції "Українським дітям - українську книгу!".

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

НОВОМАР'ЇВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ
 

Випускники Ганнівського та Миролюбівського  ліцеїв взяли участь у Загальнонаціональній акції єднання та віри «Випускники 2024 року для майбутніх поколінь»

Щорічно у третю суботу квітня в Україні відзначають День довкілля.

Цьогоріч багато навчальних закладів України підтримали ініціативу Асоціації професіоналів довкілля (PAEW) та долучились до проведення Загальнонаціональної акції єднання та віри «Випускники 2024 року для майбутніх поколінь».

Випускники 2024 року, 11-класники всієї України, завершуючи навчання у своїх закладах, покоління, яке відбудовуватиме нашу Україну після Перемоги, в такі тяжкі часи випробувань, могли посадити дерево в своєму місті, містечку чи селі, щоб через 20 років вже своїм дітям показати, якою сильною була віра в нашу Перемогу та Державу.

Учні Ганнівського та Миролюбівського ліцеїв Новомар’ївської громади підтримали акцію та висадили біля своїх навчальних закладів  молоді деревця, зокрема ганнівчани - алею з 11 скелястих ялівців.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Міський голова Валерій ОНУФРІЄНКО та секретар Южноукраїнської міської ради Денис КРАВЧЕНКО відвідали міське кладовище та Меморіальний Комплекс імені Захисників України.

На кладовищі очільники громади, в першу чергу, вшанували пам’ять Героїв, що загинули у російсько-українській війні, та поклали квіти до Стели пам’яті воїнам. Після чого обійшли територію всього кладовища та визначились з шляхами вирішення проблемних питань щодо його розширення, прибирання та благоустрою. На Меморіальному Комплексі міський голова та секретар ради зустрілися з директором КП СКГ Лідією Паламарчук. Разом вони оглянули Алею пам’яті, що наразі встановлюється, та обговорили перспективне облаштування Меморіального комплексу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Урочисті збори з нагоди 26-ї річниці створення Центрального органу виконавчої влади з питань виконання кримінальних покарань відбулися 19 квітня на території виправної колонії № 83.

У заході взяли участь секретар Южноукраїнської міської ради Денис КРАВЧЕНКО та начальник відділення поліції № 3 Вознесенського РУП ГУНП у Миколаївській області майор поліції Сергій СТРИГА.

Працівники державної установи «Південноукраїнська виправна колонія № 83» з нагоди річниці отримали низку нагород за сумлінне виконання службових обов’язків, пов’язаних з реалізацією єдиної державної політики у сфері виконання кримінальних покарань, професіоналізм і високі досягнення в професійній діяльності. Кращих працівників колонії нагородили почесною відзнакою голови Миколаївської обласної державної адміністрації «Святий Миколай Чудотворець» ІІІ ступеня, відзнаками Миколаївської обласної ради «Хрест Святого Миколая», Почесними грамотами Миколаївської обласної державної адміністрації, Подяками Обласної ради, Подяками від начальника управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області, грамотами від Вознесенського РУП ГУНП та коменданта сил оборони Южноукраїнська.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Танцювальна пара народного ансамблю бального танцю «Натхнення» ПК «Енергетик» УСО філії ВП ПАЕС Тарас САМЧИНСЬКИЙ та Варвара ІВАНЮК стала кращою серед ювенальних пар Європи в програмі латина на Міжнародних змаганнях «Sun City Cup 2024» в турнірі DSE European children Grand Prix yuvenile з танцювального спорту. 

Змагання проходили 20-21 квітня в місті Шяуляй, Литва. 

І місце - латина 

ІІ місце - стандарт. 

Керівник колективу Людмила САМЧИНСЬКА.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 24 квітня відбувся в дистанційному форматі конкурс за напрямом – хореографічне мистецтво, серед танцювальних колективів мистецьких шкіл м. Миколаєва та Миколаївської області.

Хореографічний колектив Южноукраїнської мистецької школи зайняв III місце - II вікові категорії:

1. Хореографічна композиція «Україна – це ми».

2. Вокально-хореографічна композиція «Ми діти твої – Україно!».

Фото без опису

Фото без опису

 

Южноукраїнська міська громада взяла участь у резиденції ідей з цивільно-військового партнерства. Ця триденна подія відбувалась у Львові.

Змістовні заходи, насичені різноманітними зустрічами та знайомствами з фахівцями своєї справи, надали розуміння та освідомлення нових підходів та інструментів для підтримки військових, ветеранів та їхніх родин. Нові знання і досвід Львова та інших громад України про програми і підтримку родин ветеранів та військових, про доступність у місті, про адаптацію медичної галузі, про способи пам'яті та вшанування героїв. Все це наша нова реальність та необхідність адаптувати громаду під виклики сьогодення, адже кожне місто має свою екосистему: від доступних послуг до інклюзивної екскурсії.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

 

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Рятувальники 12 ДПРЧ 4 ДПРЗ провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для вихованців Вознесенської ЗОШ № 6.

Розпочали вогнеборці з показу рятувальної техніки та розповіли про всі можливості пожежного автомобіля. Дітям розповіли про роботу вогнеборців і нелегкі будні, коли доводиться швидко реагувати на пожежі.

Рятувальники наголосили, що необхідно робити в разі пожежі та про те, як вберегти себе та ближнього від вогню. А також нагадали, правила поведінки на воді та номери екстрених служб, до яких діти можуть звернутися по допомогу при різних ситуаціях.

Такі акції важливі, а особливо в умовах сьогодення, адже допомагають дітлахам краще зрозуміти, чому так важливо дотримуватись правил безпеки життєдіяльності.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Міський голова Євгеній ВЕЛИЧКО підписав меморандум про партнерство з Агентством економічного розвитку у межах співпраці з Програмою DOBRE.

Головна ціль меморандуму – сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, залучення молоді до активної громадянської участі, створення умов для розвитку їхнього потенціалу та забезпечення підтримки молодіжних ініціатив.

Під час зустрічі з представницею Агентства економічного розвитку було обговорено основні напрями співпраці та план дій, який спрямований на підтримку молодіжних ідей та проєктів за участю молоді громади.

Фото без опису

Фото без опису

 

У громаді відбувся дводенний тренінг "Гендерно зумовлене насильство: як попередити та реагувати? Практикум для надавачів психосоціальних послуг".

Мета заходу: Підвищення обізнаності та компетентності фахівців правоохоронної, соціальної, медичної та освітньої сфер, а також працівників місцевого самоврядування Вознесенської територіальної громади у питаннях запобігання насильству шляхом навчання, реагування та надання підтримки тим, хто зазнає насильства.

Під час тренінгу учасники обговорювали життєві ситуації гендерного насильства, законодавство щодо протидії домашньому насильству, обмінювалися досвідом та обговорити важливість формування нульової толерантності до насильства у молоді.

Тренерка БФ "Право на захист" Наталя КОЖЕМ'ЯКА підкреслила важливість співпраці різних структур для ефективного реагування та захисту прав постраждалих осіб.

Тренінг був організований БФ Право на захист  у співпраці з управлінням соціального захисту населення міської ради у рамках проєкту "Консорціум захисту України. Захист життів шляхом мультисекторної допомоги".
Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

Завершився ІІІ районний етап загальнонаціональних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з черлідингу та футзалу, який пройшов у Вознесенській громаді.

19 команд з 13 громад Вознесенського району виборювали квиток до обласного етапу.

На старт змагань завітали виконувач обов’язки начальника Вознесенської райвійськадміністрації, заступник начальника райвійськадміністрації Антоніна ШАРАТА, голова районної ради Спартак ГУКАСЯН, міський голова Євген ВЕЛИЧКО, депутат Миколаївської обласної ради – Олександр КУКУРУЗА, перший Заступник Голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр БАЛАКІН, головний спеціаліст Миколаївського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олена МОШКІВ.

Змагання з черлідингу поєднали в собі спортивну гімнастику, акробатику, танці, а також командну підтримку.

За підсумками змагань, команди-фіналісти були нагороджені грамотами, медалями та кубками.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.