Вознесенська районна рада
Миколаївська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 19.04.2024 13:20
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

БУЗЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Команда Бузької громади здобула «бронзу» суперфіналу кубку з футзалу серед дитячих команд

17 квітня відбувся суперфінал кубку «Вклоняюсь кожному герою і кожній героїні низько» з футзалу серед дитячих команд Миколаївської області.

У змаганнях взяли участь вісім команд з чотирьох районів Миколаївської області: Баштанського, Миколаївського, Первомайського та Вознесенського.

За першість боролися команди Снігурівської, Баштанської, Доманівської, Бузької, Степівської, Новобузької, Благодатненської громад та Миколаївська футбольна школа «Лідер».

Після напруженої гри перше місце здобула команда Степівської громади, друге місце посіла футбольна школа «Лідер», а третє місце зайняла команда Бузької громади.

Загалом в рамках районних змагань брали участь команди з 46 громад Миколаївської області, що відзначає широкий інтерес до спортивних змагань серед дітей.

На нагородженні переможців були присутні начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій КІМ, його перший заступник Георгій РЕШЕТІЛОВ, народний депутат України Олександр ПАСІЧНИЙ, очільник Миколаївської обласної ради Антон ТАБУНЩИК, начальник управління молоді та спорту Миколаївської ОВА Михайло НІКОЛАЄВ, перший заступник голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр БАЛАКІН.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

БРАТСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Протягом квітня було здійснено шість виїздів мультидисциплінарної команди на села Братської громади, для надання послуг, якими вже скористались жителі сіл Сергіївка, Миколаївка, Петропавлавлівка, Новоконстантинівка, Іванівка, Ульянівка.

Під час виїзду проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення щодо послуг, які надає територіальний центр з дотриманням Державного стандарту, згідно індивідуальних планів та договорів, укладених між територіальним центром та підопічними.

Виїзна робота мультидисциплінарної команди продовжується, та максимально спрямована на задоволення потреб самотніх громадян та незахищених верств населення.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ВЕСЕЛИНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

У Веселинівському історичному музеї для учнів 1-В класу Веселинівського ліцею пройшла екскурсія під гаслом: «Рідна земля, мов колиска золота».

Директор музею Юрій БУРИМ запросив у цікаву історичну мандрівку хлопчиків та дівчаток. Учні дізналися, на честь кого названо селище, як давно з’явилося село, чим займалися наші предки, хто зараз прославляє рідний край.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ДОМАНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Народний вокальний ансамбль «Нові обрії» з Доманівщини запросили на «FOLKMUSIC».

3 квітня Доманівська громада приймала у себе в гостях Народну артистку України Оксану ПЕКУН.

Після феєричного виступу, поспілкувавшись з керівництвом Базового будинку культури, артистка дізналась та зацікавилась творчістю місцевого народного вокального ансамблю «Нові обрії» та запросила його учасників на програму «Folkmusic», яка є оглядом та популяризацією українського музичного етносу, автентичних мелодій та відродженням народних пісень різних регіонів України.

 

Фото без опису

 

ЄЛАНЕЦЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

ФК " Єланець" отримав І місце у Першій лізі відкритого Чемпіонату Миколаєва і Миколаївської області з футболу серед аматорських команд сезону 2023/24.
Асоціація футболу Миколаєва оголосила Подяку Баденко Л.В., Єланецькому селищному голові, за підтримку футболістів та розвиток спорту на території Єланецької громади.
Грамотами та подяками Асоціації футболу Миколаєва також відзначено:
Віктора Бурлаку, тренера команди;
Олександра Бойчука, голову ФСТ " Колос";
Максима Кравчука, кращого воротаря;
Дум'яка Руслана, кращого півзахисника;
Артема Свиденка, кращого захисника;
Дмитра Кухаренка, кращого бомбардира.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

У Єланецькій громаді відбулися змагання з черліденгу в рамках Всеукраїнського проекту "Пліч-о-пліч".

17 квітня 2024 року в Єланецькій громаді відбувся ІI (селищної ради) етап Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч: Всеукраїнські шкільні ліги з черліденгу» серед учнів закладів загальної середньої освіти Єланецької селищної ради.

Щирі посмішки в залі створили атмосферу єднання та позитиву. Юні черлідерки подарували свято краси, ритмів і грації!

Переможцями стали:

І місце – Єланецький ліцей № 2;

II місце – Великосолонівський ліцей;

III місце – Малоукраїнська філія Єланецького ліцею № 1.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

17 квітня в Єланецькій громаді відбувся ІI (селищної ради) етап Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч: Всеукраїнські шкільні ліги з футзалу» серед учнів закладів загальної середньої освіти Єланецької селищної ради.

Свою майстерність у цих змаганнях продемонстрували команди Нововасилівського, Возсіятського ліцеїв та Єланецьких №1 та № 2 ліцеїв.

Хлопці показали високу майстерність та волю до перемоги.

За результатами запеклих протистоянь призові місця розподілилися таким чином:

І місце – Єланецький ліцей № 2;

II місце – Єланецький ліцей № 1;

III місце –Возсіятський ліцей та Нововасилівський ліцей.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Олександрівські борці взяли участь у Відкритому чемпіонаті Вознесенська з греко-римської боротьби.

13 квітня у Вознесенську пройшов Відкритий чемпіонат з греко-римської боротьби, участь в якому взяли 11 команд з різних куточків Миколаївщини.

Серед 146 юних спортсменів – борці з Олександрівської громади з тренером Геннадієм Сорочаном.

Чемпіони турніру – Данило Макусій, Давід Єм; Срібло турніру – Тимур Бшарян; Бронза турніру – Євген Дерев’янко.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

18 квітня на базі Воронівського ліцею відбувся ІІ етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю учнів «Козацький гарт». Змагання пройшли у цікавій та напруженій боротьбі.

Учасниками яких стали команди:

Олесандрівський ліцей ім.Т.Г.Шевченка;

Воронівського ліцею;

Трикратського ліцею.

І місце посіла команда Воронівського ліцею;

ІІ місце посіла команда Олесандрівський ліцей ім.Т.Г.Шевченка;

ІІІ місце посіла команда Трикратського ліцею.

За результатами змагань учасники нагороджені грамотами а переможці – кубком

Далі спортсмени готуються до ІІІ районного етапу змагань «Козацький гарт», який відбудеться у місті Новій Одесі. Команда Воронівського ліцею представлятиме громаду в змаганнях.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

12 квітня, біля адміністративної будівлі виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося урочисте відкриття Дошки Вічної Пам’яті Героям. На захід прийшли рідні та близькі загиблих воїнів, депутати Южноукраїнської міської ради, керівники та працівники виконавчого комітету, інших організацій та підприємств, небайдужі жителі громади.

 Дошка Вічної Пам’яті буде постійним нагадуванням про подвиг та патріотизм наших земляків. Глибока повага та низький уклін всім, хто захищав та захищає Україну. Світла та вічна пам’ять тим, хто віддав за неї життя.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

16 квітня у залі засідань Южноукраїнського виконавчого комітету представникам влади було презентовано проєкт «Медіатори» агенції медійного росту «АБО» та локального партнера ЮжкаNews.Citi .

 Журналістка-медіаторка Ганна ВОЛОШИНА познайомила присутніх з медіа-командою, розповіла про мету проекту. Журналісти мають стати  своєрідними посередниками між владою та мешканцями громади.

Южноукраїнська громада – одна з 12 пілотних громад, які успішно пройшли відбір на проєкт серед десятків потенційних учасників.

Секретар міської ради Денис КРАВЧЕНКО підписав Меморандум про співпрацю, зазначивши, що завжди відкритий до спілкування з журналістами.

Попереду ще багато плідної роботи: глибинні інтерв’ю зі стейкхолдерами громади, опитування місцевих мешканців, відеоопитування щодо участі жителів в громадських процесах, їх досвід взаємодії з місцевими органами влади та їх розуміння реформ, круглі столи для спільної дискусії щодо тем, які можуть стати відправними точками для розвитку громади тощо.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

17 квітня відбулась зустріч представників виконавчого комітету  з членкинею парламентської групи CDU у раді столиці землі Саарбрюкена (Німеччина) Івонною Брюк та директором благодійного фонду «Help for Ukraine» Олександром Солов’янчуком.

Ця зустріч стала знайомством та першим кроком до встановлення партнерських відносин між м. Южноукраїнськ та м. Саарбрюкен, на якій обговорено можливості для взаємовигідного співробітництва в економічній, культурній, освітній та комунальній сферах.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

11 квітня міський голова Євгеній ВЕЛИЧКО  взяв участь у 5-у Міжнародному саміті мерів, присвяченому темі «Розбудова стійких громад через інновації та співпрацю», який відбувся в Данченах, Республіка Молдова.

Відбудова українських міст та громад, міжмуніципальна співпраця, а також програмні та фінансові можливості на рівні ЄС (зокрема Ukraine Facility) стали ключовими темами заходу.

Саміт став майданчиком для зустрічі та обміну ідеями між мерами, лідерами місцевого самоврядування та експертами, який об'єднав всіх нас задля створення нових партнерств та проєктів, заснованих на взаємодії та ефективних рішеннях.

У нинішні складні часи, об'єднана сила та солідарність є ключовими для підтримки та розвитку наших громад.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

13 квітня, у м. Вознесенську, в рамках проведення спортивно-масових заходів, з метою популяризації олімпійського виду спорту – греко-римської боротьби, відбувся Відкритий чемпіонат міста Вознесенська.

У турнірі взяли участь 146 юних спортсменів, 11 команд зі всієї Миколаївщини.

Чемпіонами стали: АРТЕМ КАЛЕНЮК, РУСЛАН СОРОКІН, ІВАН ГУЦОЛ, ЯРОСЛАВ МАТІЇВ;

СРІБЛО вибороли: ДЕНИС ПЛАХОТНИЙ, ЄГОР МАКАРЕНКО, СВЯТОСЛАВ САЗОНОВ;

БРОНЗУ вибороли: ОЛЕКСАНДР ЗАХАРЧЕНКО, АНДРІЙ НЕГРУЦА, АРТЕМ КРИКУНОВ, ВОЛОДИМИР ПЕТРЕЧЕНКО.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Представники відділу стратегічного планування та розвитку Вознесенської міської ради взяли участь у навчальній сесії з розробки Муніципальних енергетичних планів.

DiXi Group зібрав представників 10 українських громад на дводенну навчальну сесію в Києві.

Найкращі галузеві фахівці й фахівчині розповідали учасникам заходу про:

Європейський зелений курс;

енергоефективність і зелене відновлення;

важливість енергоменеджменту й енергоаудиту;

особливості місцевого енергетичного планування;

інструменти пошуку нових можливостей для громад;

можливості фінансування енергоефективних заходів і багато іншого.

Окрім цього обговорили:

основні засади та принципи законодавства у сфері енергоефективності;

використання ВДЕ у проєктах із відновлення;

європейський досвід реалізації енергетичних планів;

основні засади та покрокові інструкції зі створення МЕПів;

досвід Нідерландів із покращення енергоефективності та боротьби зі зміною клімату.

В межах проєкту DiXi Group допомагає Вознесенській громаді розробити Муніципальний енергетичний план. Розробка таких планів у 2024 році є обов'язковою вимогою для місцевих органів самоврядування відповідно до закону "Про енергоефективність".

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Відбулась ознайомча зустріч з представниками Міжнародної неурядової організації CIVIC щодо захисту цивільного населення Вознесенської громади.

В зустрічі взяли участь фахівці цивільного захисту, ДСНС, освітяни, представники громадськості та представники відділу стратегічного розвитку та планування міської ради.

CIVIC працює в Україні з 2016 року з метою підвищення захисту цивільних осіб під час воєнних дій та реалізує програми, які надають експертну підтримку Уряду, органам державної влади та місцевого самоврядування, а також структурам військово-цивільного співробітництва України щодо розробки та впровадження практичних рішень спрямованих на посилення захисту цивільного населення.

Головною метою зустрічі була презентація й ознайомлення з роботою організації "Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту "Center for Civilians in Conflict, CIVIC та обговорення потенційних напрямків співпраці з громадою.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Представники Вознесенської міської громади, Громадського руху "Віра, Надія, Любов" та Фонду Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine підписали Меморандум про співробітництво у боротьбі з домашнім насильством та насильством за ознакою статі

В.о. директора КЗ "Вознесенський центр надання соціальних послуг" разом з представниками двох інших сторін об'єдналися з метою посилення місцевих систем реагування на ці види насильства та забезпечення доступності до соціальних послуг для усіх вразливих верств населення включаючи внутрішньо переміщених осіб.

 

Фото без опису

Фото без опису

 

17 квітня відбулась зустріч представників Данської ради у справах біженців з мешканцями громади, які мають бажання підвищити свої навички та працевлаштуватись.

Під час зустрічі міський голова Євгеній Величко вручив подяку нашим партнерам Данська рада у справах біженців / DRC і висловив слова вдячності за підтримку та сприяння у розвитку громади та її мешканців.

Данська рада у справах біженців розпочала прийом заявок на гранти для навчання на суму $450. Мета цієї програми — забезпечити зміну або підвищення кваліфікації, щоб покращити можливості працевлаштування людей, які постраждали від війни. Координаторка Проєкту розповіла про можливості для безробітних громадян які бажають навчатись та наголосила, що 18 квітня є останнім днем подання заявок.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.