Вознесенська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 22.03.2024 13:06
Кількість переглядів: 46

 

ЄЛАНЕЦЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

19 березня, в день 80-ї річниці визволення Єланеччини від фашистських загарбників, у парку Слави відбувся тематичний захід та покладання квітів до меморіалу воїнів, загиблих у роки Другої світової війни. У заході взяли участь керівництво громади, апарат, структурні підрозділи селищної ради, рада ветеранів та небайдужі жителі. Присутні вшанували пам’ять полеглих героїв Другої світової війни хвилиною мовчання.

На сьогодні на території Єланецької громади залишилось 17 учасників Другої світової війни. Напередодні Дня визволення працівники відділу соціального захисту населення  Єланецької селищної ради та старости старостинських округів громади  відвідали кожного учасника вдома  та вручили продуктові набори.

 

 

19 березня було урочисто відкрито 2 класи безпеки у закладах освіти, а саме: Єланецькому ліцею №1 та у Возсіятському ліцею Єланецької селищної ради.

Класи безпеки необхідні для формування в учнів знань, вмінь і навичок із самозахисту, збереження свого життя і здоров’я та надання необхідної допомоги іншим. Оновлені класи відповідають методичним рекомендаціям. У них є все для того, аби формувати в учасників освітнього процесу фундамент необхідних знань з питань безпеки. Для цього створено відповідні тематичні локації з пожежної, мінної безпеки, правил дорожнього руху, домедичної допомоги, безпеки на воді та психологічного розвантаження.

ДСНС-ники вкотре переконалися, що майбутнє дітей у надійних руках. Адже питання безпеки є прерогативою на сьогодні та відкриття нових Класів безпеки тому підтвердження.

На завершення заходу гості вручили дітлахам корисні друковані матеріали розроблені в спільності ДСНС України та UNICEF Ukraine, які допоможуть учням ближче познайомитись з професіями «рятувальника» та «поліцейського», а також краще засвоїти вивчений матеріал.

 

У Єланці поліцейські провели для школярів заняття з безпеки дорожнього руху.

Співробітники сектору поліцейської діяльності № 1 Вознесенського райвідділу поліції завітали до учнів Єланецького ліцею № 1 з пізнавальною лекцією про важливість дотримання Правил дорожнього руху.

Під час спілкування інспектори сектору реагування патрульної поліції нагадали школярам основні правила безпечного перетину проїзних частин дороги, перехресть та нерегульованих пішохідних переходів.

Заняття відбулись у формі інтерактиву, під час яких поліцейські разом з дітьми розігрували різноманітні ситуації, які можуть трапитись на дорозі. Школярам правоохоронці нагадали як слід перетинати проїзну частину, у яких місцях та на який сигнал світлофора.

Під кінець зустрічі поліцейські побажали школярам бути старанними учнями і відповідально ставитись до процесу навчання, дотримуватись дисципліни і правопорядку.

Для формування реального уявлення про навчання у закладах вищої освіти Державної служби України з надзвичайних ситуацій та професію рятувальника випускникам необхідна повна і об’єктивна інформація. Відповідну допомогу учням 11-х класів Єланецького ліцею № 1 та Єланецького ліцею № 2 було надано у формі профорієнтаційної бесіди представниками Вознесенського РУ ГУ ДСНС України у Миколаївській області спільно з рятувальниками 15 ДПРЧ 4 ДПРЗ.

 

 

 

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

В Олександрівській громаді за ініціативи селищного голови Миколи БЕНЗАРЯ пройшов благодійний ярмарок «Єднаймося заради Перемоги» - черговий благодійний ярмарок допомоги Захисникам і Захисницям Збройних Сил України.

На площі перед будинком культури облаштували торгівельну зону та місце збору благодійних коштів.

Микола БЕНЗАР звернувся з вітальним словом до присутніх та подякував всім небайдужим олександрівцям, які вже більше двох років не втомлюються допомагати ЗСУ та підтримувати один одного у ці непрості часи: «Хочу щиро подякувати кожному, хто прийшов у суботу до будинку культури та долучився до нашого ярмарку. Ми не опускаємо руки і віримо в нашу Перемогу та жодним чином не втомлюємося. Вдячний колективам Олександрівського ліцею ім. Т.Г. Шевченка, закладам дошкільної освіти №1 «Вербичка», №2 «Калинонька», №4 «Веселка», відділу освіти Олександрівської селищної ради, театральному гуртку «Перлинки» та Олександрівській дитячій школі мистецтв. Так само дякую жителям і гостям громади, що завітали та підтримали нашу благодійну акцію, за те, що об’єдналися та показали, що ми разом – справжня сила. Дякую за вашу небайдужість, активність та підтримку. Разом ми – сила».

Спільними зусиллями вдалося зібрати 60 тисяч гривень. Їх, за словами селищного голови, вже витратили на закупівлю тепловізора. Найближчим часом його відправлять військовим на передову.

 

 

БРАТСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

19 березня у Братській громаді відзначили 80-ту річницю визволення Братщини від фашистських загарбників

19 березня 1944 року Братська земля була звільнена від фашистської нечисті. Представники установ, організацій, навчальних закладів селища Братське та інших населених пунктів територіальної громади поклали квіти до пам’ятних знаків та вшанували хвилиною мовчання героїв-визволителів, тих, чиї імена викарбовано на граніті, і тих, чиї імена залишаться невідомими.

 

 

19 березня за ініціативи директора Братського центру соціальних служб Ліни Гризоглаз та підтримки директора комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Бузької сільської ради Олени Лукової, з метою обміну досвідом щодо вирішення проблемних питань в наданні соціальних послуг та подолання професійних труднощів в роботі з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах, а також з особами, які мають конфлікт з законом, в Бузькій громаді відбулася зустріч практичних психологів Ірини Михальчук та Олени Калініної.

Представниками Центрів обговорено та проаналізовано організацію роботи «Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі». Кожен з учасників ділився набутим досвідом та вивчалися методи для усунення недоліків, вдосконалення роботи, покращення навичок надання індивідуальних психологічних консультацій.

 

ВЕСЕЛИНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

У Веселинівській громаді юні футзалісти підкорюють спортивні вершини

На Веселинівщині команди з чотирьох ліцеїв зустрілися у запеклій футзальній битві – змаганнях у рамках «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Веселинівський ліцей здобув перемогу, виборовши омріяне І місце, Ставківський ліцей посів почесне ІІ місце, а Новосвітлівський – ІІІ місце. Команда Покровського ліцею отримала диплом за активну участь у змаганнях.

Гра була напруженою та емоційною. Кожна команда боролася за перемогу до останнього. Гравці показали високий рівень підготовки, вправність та командну згуртованість.

 

 

БУЗЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

В Бузькій громаді перевірено багатодітні сім’ї. Фахівці Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Бузької сільської ради» продовжують активну та невтомну роботу у громаді. Протягом минулого робочого тижня директорка центру Олена Лукова разом з фахівцем із соціальної роботи Аллою Панфіловою та старостою Світланою Подолян, здійснили робочий виїзд в села Григорівське та Василівку, Григорівського старостинського округу, Бузької територіальної громади.

Фахівчині Центру працювали з багатодітними родинами, надаючи їм необхідну підтримку та консультації. Крім того, активно надається допомога з оформленням пільг та субсидій мешканцям громади, сприяючи полегшенню їхнього фінансового стану та покращенню життєвих умов.

 

НОВОМАР’ЇВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

18-21 березня в селах Новомар’ївської громади відзначили 80-ту річницю визволення від фашистських загарбників.

Сільський голова Тамара ФЕСЬКО, працівники сільської ради, старостинських округів, закладів освіти та культури громади вшанували пам’ять загиблих захисників України під час Другої світової війни хвилиною мовчання та поклали квіти на могили загиблим в знак пам’яті про тих, хто ціною свого життя визволяв 80 років тому Новомар’ївщину від фашизму.

 

 

Учні чотирьох освітніх закладів Новомар’ївської громади зійшлися на футбольному полі аби визначити кращих.

За участі чотирьох команд учнів закладів загальної середньої освіти Новомар’ївської громади, у рамках проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» відбулися змагання з футзалу.

За результатами запеклих протистоянь призові місця розподілилися таким чином. Перше місце виборола команда Костуватської гімназії, друге місце - команда Ганнівського ліцей, третє місце - команда Новомар'ївського ліцею, четверте місце – команда Миролюбівського ліцею.

 

 

ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

19 березня мобільний клас безпеки завітав до Южноукраїнського ліцею № 2.

До заходу долучилися представники Вознесенського РУ ГУ ДСНС України у Миколаївській області та фахівці Ювенальної поліції.

На базі мобільного класу безпеки рятувальники провели цікаві та пізнавальні бесіди для учнів. Під час цього вихованці дізналася про основні правила пожежної безпеки, алгоритм дій у разі виникнення пожежі.

Рятувальники навчили дітей що таке вибухонебезпечні предмети, де на них можна натрапити та алгоритм дій у разі виявлення цих предметів. У свою чергу поліцейські нагадали присутнім правила дорожнього руху.

 

В м. Южноукраїнську інспектори ювенальної превенції Вознесенського райуправління поліції провели інтерактивні заняття для учнів Братського ліцею та центру соціально-психологічної реабілітації дітей

Поліцейські детально розповіли учням, що таке булінг, різновиди та відповідальність за його вчинення. Ювенали закликали учнів ніколи не замовчувати випадки жорсткого поводження та негайно повідомляти про це дорослих або поліцейських. Після перегляду тематичних відео та під час ігор діти вчилися знаходити різні форми взаємодії з однолітками.

Ювенали пропонували учням ситуації, з яких вони мали знайти правильний вихід, надати допомогу постраждалим від булінгу, вчилися правильно реагувати на випадки цькувань. Учні активно долучались до обговорення проблеми булінгу, розглядали шляхи виходу із складних ситуацій, надавали один одному поради як уникнути конфлікту.

 

У продовження співпраці  Денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства з Благодійною  правозахисною організацією «Благодійний фонд «Право на захист», 18 березня  відбулось вручення благодійної допомоги у вигляді  МТЦ ( ноутбук, проектор, принтер  та павербанк ). Така підтримка стала можливою після проведення тренінгу та  спільних заходів, й  здійснюється Консорціумом захисту України (UPC PRIMA II)  через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).  

Фахівчиня фонду  з моніторингу ситуації ВПО Анна БАССОВА під час зустрічі   висловила позитивні враження про  роботу й високий професійний рівень спеціалістів Денного центру й зазначила, що фонд також підтримає ініціативи спеціалістів в таких напрямках як проведення тренінгів, надання психологічних та юридичних  індивідуальних та групових консультацій, проведення заходів для дітей ВПО.

 

Учні Южноукраїнської мистецької школи взяли участь у  всеукраїнському патріотичному творчому онлайн-проєкті Енергоатом Junior  - Все Буде Україна.

Конкурс організовано дирекцією зі стратегічних комунікацій АТ «НАЕК» Енергоатом» для підтримки талановитих дітей та заохочення учнівської молоді до патріотичної активності. Впродовж чотирьох місяців, з вересня по грудень 2023 року, творча молодь і діти з різних куточків України надсилали на розгляд журі свої роботи.

20 березня в інформаційному центрі «Імпульс» Південноукраїнської АЕС відбулося нагородження переможців.   

 

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

Голови 5 територіальних громад Вознесенського району підписали договір про співробітництво та створення компостного кластера.

Ініціативу Вознесенської міської ради по створенню компостного кластера підтримали ради Веселинівської, Бузької, Дорошівської та Прибужанівської громад.

Основна ціль співпраці полягає у забезпеченні надання якісних послуг у сфері роздільного збирання органічних побутових відходів та забезпеченні підготовки для повторного використання та переробки на органічні добрива.

За підтримки партнерів продовжується співпраця по створенню компостної станції з визначеними кроками до досягнення поставлених цілей.

 

Відбулась стратегічна сесія з питань реінтеграції ветеранів, ветеранок та членів їх родин у цивільне життя громади.

В заході взяли участь міський голова Євгеній Величко, заступник міського голови Олександр Мизгало, спеціалістки ПРООН Тетяна Сила та Жанна Чмут, державний експерт експертної групи з питань підтримки вразливих верств населення Директорату розвитку соціальних послуг Міністерства соціальної політики України Володимир Хаджинов, представниці обласної військової адміністрації Оксана Ільчієва та Неллі Яровенко, експертка з питань управління проєктами, стратегічного планування та організаційного розвитку ОГС, представники управління соціального захисту населення, ветерани та члени їх родин.

Основною метою заходу була розробка плану заходів спрямованих на досягнення 4-х стратегічних цілей: підтримка та розвиток ветеранського бізнесу;

створення ветеранського простору; психологічна та фізична реабілітація ветеранів та їх сімей; вшанування памʼяті та героїзація наших захисників.

Також учасникам була презентована концепція створення Vozvet center - ветеранського простору Вознесенської громади.

 

У Жіночому центрі працевлаштування відбулось засідання круглого столу з питань діяльності центру.

На захід завітали: заступник міського голови Олександр Мизгало; представниця фонду ООН у галузі народонаселення Анастасія Єпик-Ханіна; голова ГО «Інноваційні соціальні рішення» Анастасія Ляднева; національна координаторка проєкту «WE ACT: Діємо задля жінок і їх можливостей Юлія Ящук, регіональна координаторка проєкту в Миколаївської області Ольга Степаненко; начальник УСЗН Ірина Шишляннікова та начальник центру зайнятості Ірина Ларченко.

Жіночий центр працевлаштування відіграє важливу роль у підтримці жінок у їхньому професійному розвитку та економічній самостійності. Він підвищує шанси на працевлаштування і допомагає жінкам розширити можливості для самореалізації та відкриття власної справи.

Також учасники заходу обговорили питання працевлаштування та навчання жінок (ВПО, малозабезпечених, жінок з інвалідністю, багатодітних сімей).

 

24 березня – День визволення Вознесенська від фашистських загарбників.

22 березня, напередодні 80-ї річниці Дня визволення Вознесенська від фашистських загарбників, міський голова Євгеній Величко разом з мешканцями громади вшанували пам’ять та подвиг Героїв, які загинули в боротьбі проти фашизму та заради визволення Вознесенська.

Міський голова Євгеній Величко звернувся до присутніх: "Шановні мешканці громади! Сьогодні, визначний день в історії нашого міста - 80 річниця визволення Вознесенська від фашистських загарбників під час Другої світової війни. У цей день ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав власне життя в жорстокій битві за нашу свободу. Висловлюємо слова глибокої вдячності ветеранам, учасникам Другої світової війни, партизанам, дітям війни, тим, хто героїчно боронив рідну землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, хто загинув, визволяючи наш рідний дім від нацистських окупантів. Низький уклін і глибока шана вам, ветерани. Також сьогодні ми завдячуємо нашим військовослужбовцям, які зараз на передовій захищають нас від російського ворога. Завдяки нашим захисникам ми маємо можливість жити та працювати на своїй землі. Вічна пам'ять, всім воїнам, які віддали за наше мирне небо найдорожче - своє життя."

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знаку визволителям та вшанували пам'ять загиблих захисників хвилиною мовчання.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.