Вознесенська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 15.03.2024 12:07
Кількість переглядів: 162

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

У місті Вознесенську 8 березня відбулось урочисте покладання квітів до пам'ятного знаку Тараса Григоровича Шевченка з нагоди 210-ї річниці від дня народження великого Кобзаря.

Міський голова Євгеній ВЕЛИЧКО разом із небайдужими мешканцями громади вшанували пам'ять великого поета української літератури Тараса Шевченка.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Поезія Тараса Шевченка є джерелом невичерпної надії на перемогу, на велике майбутнє нашого народу. Слова великого Кобзаря завжди будуть для нас джерелом мудрості та натхнення.

 

 

12 березня у м. Вознесенську відбулась нарада освітян району з питань впровадження реформи профільної освіти, мережу закладів якої громади повинні створити до вересня 2024 року.

Участь в нараді взяли виконувач функцій і повноважень начальника Вознесенської райвійськадміністрації, заступник начальника райвійськадміністрації Антоніна ШАРАТА, заступник міського голови Олександр МИЗГАЛО, заступники начальника департаменту освіти і науки Миколаївської облвійськадімінстрації Наталія СОКУЛЬСЬКА та Людмила КОМІСАРОВА, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти департаменту Олена КІРЄЄВА, керівники структурних підрозділів з питань освіти громад Вознесенського району та Арбузинської селищної ради Первомайського району.

Під час наради проаналізовано мережу закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти району, доступність до закладів та створення в них безпечних умов. Обговорено питання щодо функціонування академічних та класичних ліцеїв, яких планується створити дев’ять у шести громадах району.

 

 

ЮЖНОУКРАЇНСЬКА  ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

8 березня Южноукраїнська громада відзначила 210 річницю з дня народження Великого Кобзаря. Мітинг на честь поета, що символізує волелюбність та нескореність української нації, відбувся біля пам’ятника Тараса Шевченка. В заході взяли участь місцеві депутати, керівництво та працівники виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, працівники ВП ПАЕС, жителі громади.

Святковий настрій учасникам мітингу створили духовий оркестр та солісти Южноукраїнського міського центру культури та дозвілля. Після урочистостей присутні поклали квіти до пам’ятника Кобзаря.

 

 

 

 

13 березня на базі Южноукраїнського ліцею № 2 проведено ІІ етап шкільних ліг з футзалу. У змаганнях брали участь чотири команди Южноукраїнського ліцею №1 ім. Захисників Вітчизни, Южноукраїнського ліцею №2, Южноукраїнського ліцею №3, Южноукраїнського ліцею №5.

Спортсмени показали справжню  командну гру, продемонстрували свої спортивні здібності, наполегливість, спритність, швидкість та надзвичайну майстерність у володінні м’ячем. Кожна команда прагнула здобути перемогу, але найсильнішими  та найспритнішими в цей день виявилися хлопці команди Южноукраїнського ліцею №3, ІІ місце посіла команда Южноукраїнського ліцею №2, ІІІ місце – Южноукраїнського ліцею №1 ім. Захисників Вітчизни.

 

 

 

 

14 березня команда хлопців Южноукраїнського ліцею №2 представляла Южноукраїнську громаду у ІІІ етапі всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги з баскетболу».

Хлопці змагалися з дев’ятьма командами територіальних громад  Вознесенського району. У фінал вийшли три команди:  Южноукраїнської територіальної  громади, Вознесенської територіальної громади, Новомар’їнської територіальної громади. Баскетболісти показали спортивну витривалість, швидкість, професійну майстерність  гри у баскетбол, що відмічено суддями змагань. З рахунком 41:11 команда у складі Виборнова Тимура, Андрієнка Андрія,  Сорокіна Костянтина, Руснака Тимура, Олійника Кирила, Вицина Дмитра, Стаценко Максима, Токаренка Семена, Повознюка Михайла, Поступальського Андрія – перемогла команду Вознесенської територіальної громади і посіла І місце у ІІІ-у етапі шкільних ліг.

 

 

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

Олександрівська громада отримала сучасний узд-апарат від міжнародних благодійників.

Отриманий УЗД-апарат Siemens Acuson Sequoia 512 унікальний тим, що завдяки йому можна буде обстежити різні органи людини та зробити повноцінну діагностику здоров’я. УЗД-пристрій буде доступний абсолютно для всіх мешканців селищної ради, а також для внутрішньо переміщених українців та українок, які зараз мешкають у нашому регіоні.

Підтримка та покращення медицини є важливим пріоритетом розвитку.

 

 

БРАТСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

8 березня, в переддень дня народження Тараса Григоровича Шевченка, в Братській селищній раді відбулися урочисті заходи з вшанування його пам’яті. З привітальним словом до учасників заходу звернулась селищний голова Неля СОБКО. В своїй промові вона зазначила, що слова Шевченка є і сьогодні актуальними, його вислови стали крилатими. І сьогодні його «Борітеся, поборете» стало відомим на весь світ і надихає наших захисників на передовій.

Закликала усіх громадян надихати наших оборонців своїми вчинками та кинути усі зусилля на підтримку та допомогу Збройним Силам України.

Вихованці Будинку творчості школярів та юнацтва своїми виступами підняли градус патріотизму в учасників заходу.

 

 

 

 

14 березня для учнів 10-11 класів Братської громади було організовано дружню зустріч із колективом Миколаївського національного аграрного університету. Ініціатором дійства виступила проректор з науково-педагогічної і виховної роботи та підвищення кваліфікації, доктор педагогічних наук, професор Наталя ШАРАТА. Були проведені різні конкурси, розіграний сертифікат на право безоплатного навчання на підготовчих курсах, пройшов конкурс для поціновувачів української мови.

 

 

 

 

 

ВЕСЕЛИНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

12 березня у Веселинівській територіальній громаді проведено ІІ етап Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч: Всеукраїнські шкільні ліги» з баскетболу серед юнаків закладів освіти.

Участь у змаганнях взяли команди Новосвітлівського та Колосівського ліцеїв та продемонстрували свої спортивні здібності і командний дух. Усі учасники отримали величезне задоволення від гри та підтримки один одного.

І – місце посіла команда Новасвітлівського ліцею.

ІІ – місце команда Колосівського ліцею.

Призери та переможці були нагороджені грамотами та кубками.
 

 

ЄЛАНЕЦЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

9 березня  в день народження великого Кобзаря здобувачі освіти Єланецького професійного аграрного ліцею вшанували пам'ять Тараса Григоровича Шевченка та поклали квіти до його пам'ятника.

 

 

13 березня у спортивному залі Єланецького ПАЛ відбулася товарисько-тренувальна гра з волейболу серед команд Єланецького ПАЛ і Єланецької ДЮСШ, учасники показали гідну майстерність та бажання перемогти. Гра виявилася досить захоплюючою та напруженою. По закінченню змагань спортсмени були нагороджені солодкими подарунками.

 

14 березня в Єланецькій селищній раді представниками Вознесенського РТЦК та СП і четвертого відділу Вознесенського РТЦК та СП були проведені навчально-методичні заняття із залученням керівників та відповідальних осіб, на яких покладено ведення військового обліку підприємств, установ та організацій призовників, військовозобов’язаних та резервістів щодо питань мобілізації та бронювання.

Даний захід проведено з метою належної організації роботи з ведення органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями військового обліку призовників, військовозобов'язаних, резервістів та організації роботи щодо бронювання військовозобов'язаних.

 

 

 

НОВОМАР’ЇВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

7 березня у Новомар’ївській громаді на базі Миролюбівського ліцею відбувся благодійний турнір з волейболу на підтримку Збройних Сил України «Крокуємо до Перемоги разом!».

У змаганнях взяли участь 5 команд. До складу команд увійшли працівники відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму та закладів освіти Новомар'ївської сільської ради.

У підсумку перемогла дружба, а участь у турнірі стала нагодою не тільки обмінятися досвідом учасникам змагань, а також зібрати кошти в сумі 10300 грн. для підтримки наших воїнів, які будуть передані на допомогу ЗСУ!

Слід відзначити, що ця ініціатива відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Новомар’ївської сільської ради згуртувала освітян громади навколо спільної мети – підтримки наших військових.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.