Вознесенська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 08.03.2024 10:39
Кількість переглядів: 51

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»: На Вознесенщині визначили переможців III етапу змагань з волейболу серед юних спортсменів та спортсменок

2 березня, за участі 15 команд учнів закладів загальної середньої освіти Вознесенського району (8 команд юнаків та 7 команд дівчат) відбулися змагання з волейболу.

На спортивному заході були присутні помічник народного депутата Верховної Ради України Денис ЗАБОЛОТНИЙ, виконувач функції і повноважень начальника Вознесенської районної військової адміністрації Антоніна ШАРАТА, голова Вознесенської районної ради Спартак ГУКАСЯН, Вознесенський міський голова Євгеній ВЕЛИЧКО, заступник начальника Вознесенської районної військової адміністрації  Іван БІЛОКОНЬ, головний спеціаліст Комітету фізичної культури і спорту Миколаївського обласного відділення (філія) КФВС МОНУ Олена МОШКІВ.

За результатами районного етапу змагань з волейболу призові місця розподілилися таким чином

Перше місце серед хлопців посіла команда ЗОШ №3 Южноукраїнської міської ради, серед дівчат – команда ЗОШ №4 Южноукраїнської міської ради.

Друге місце серед хлопців виборола команда Щербанівського ліцею Дорошівської сільської ради, серед дівчат – команда Дорошівського ліцею Дорошівської сільської ради.

Третє місце серед хлопців здобула команда Вознесенського ліцею №10 Вознесенської міської ради, серед дівчат - команда Мартинівського ліцею «Лідер» Доманівської селищної ради.

Четверте місце як серед хлопців, так і серед дівчат вибороли команди Олександрівського ліцею ім. Т.Г. Шевченка Олександрівської селищної ради.

Переможці змагань нагороджені грамотами, кубками та медалями.

 

 

 

 

 

05 березня у Парку 1 Травня на Алеї Пам’яті відбулося покладання квітів з нагоди другої річниці від початку широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України та з нагоди визволення Вознесенської територіальної громади міста Вознесенська.

Представники районної та місцевої влади, громадськість поклали квіти, лампадки, запалили свічки та вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв.

 

 

 

 

 

 

5 березня, відбувся регіональний форум «Реформа шкільного харчування – пріоритетний та свідомий вибір Миколаївщини».

У форумі взяти участь близько 90 осіб, серед них заступник Міністра освіти і науки України Андрій СТАШКІВ, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій КІМ та його заступник Олександр ТРАЙТЛІ, Вознесенський міський голова Євгеній ВЕЛИЧКО представники районних військових адміністрацій, Вознесенської міської територіальної громади, територіальних громад району, закладів освіти та сфер, які дотичні до організації харчування дітей.

Також в онлайн форматі до заходу долучилась Перша леді Олена ЗЕЛЕНСЬКА, яка звернулась до учасників, відмітила важливість участі місцевої влади в реалізації реформи та забезпеченні здорового майбутнього наших дітей.

Під час вступної частини заходу, міський голова Євгеній ВЕЛИЧКО привітав учасників форуму та зазначив - "Впровадження реформи шкільного харчування є пріоритетним напрямом розвитку громади. І сьогодні ми ділимось досвідом запровадження смачних і здорових змін до раціону дітей у закладах освіти. Протягом 2022-2023 років за кошти міського бюджету було здійснено закупівлю пароконвектоматів для харчоблоків освітніх закладів та виконано роботи з монтажу систем вентиляції, а також придбано додаткове обладнання для харчоблоків. Реалізація реформи потребувала залучення додаткових коштів. У зв'язку з цим наші заклади вели активну проекту діяльність та долучились до низки грантових конкурсів. Наразі існує ряд проблем, які залишаються актуальними та ми продовжуємо працювати над їх вирішенням".

Під час заходу було висвітлено плани розподілу субвенції для модернізації кухонь та їдалень, а також відбулось обговорення удосконалення процедури закупівель, нові моделі харчування, контроль якості харчування дітей, модернізація харчоблоків, забезпечення закладів освіти кваліфікованими працівниками.

Захід став майданчиком для обговорення актуальних питань впровадження Стратегії реформування системи шкільного харчування у Миколаївській області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КП «КНП Вознесенська багатопрофільна лікарня» отримала медичне обладнання для новонароджених.

Завдяки підтримці Благодійного Фонду "АМОР ЮКРЕЙН ХЕЛС ОРГАНІЗЕЙШН" та співпраці з компанією "КІМБЕРЛІ-КЛАРК УКРАЇНА" Вознесенська територіальна громада для потреб лікарні отримала медичне обладнання для новонароджених.

Це обладнання посилить роботу лікарні у наданні медичної допомоги для найменших пацієнтів.

Серед переданих пристроїв: Апарат ШВЛ (штучна вентиляція легень), що стане підтримкою для немовлят, які потребують допомоги в диханні. Також у комплекті йдуть необхідні комплектуючи для комфорту та ефективності використання. Транспортний інкубатор Babypod, який забезпечить безпечне транспортування новонароджених, особливо у випадках термінової медичної допомоги.

 

 

 

 

 

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

2 березня розпочався ІІІ (районний етап) всеукраїнських змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги з волейболу” серед учнів закладів загальної середньої освіти Вознесенського району.

Олександрівську громаду на змаганнях представляють команди юнаків і дівчат Олександрівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка.

 

 

 

 

5 березня з робочим візитом Олександрівську громаду відвідав заступник Міністра освіти і науки України Андрій СТАШКІВ та заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр ТРАЙТЛІ.

У ході візиту оглянули новостворений Клас Безпеки в Олександрівському ліцеї ім.Т.Г.Шевченка, відкриття якого було на дуже високому рівні. Це найкращий клас безпеки в Миколаївській області. В ньому діти матимуть змогу вивчати та практично відпрацьовувати вміння та знання з мінної та пожежної безпеки, психологічної та домедичної допомоги, вивчати правила безпеки на дорозі. Ознайомилися із роботою закладу в умовах війни, будівництвом захисної споруди та спортивного комплексу на території ліцею. Також обговорили виклики та проблеми, які турбують освітян та педагогічні колективи. Одним із ключових аспектів освіти під час війни є забезпечення безпеки для дітей та вчителів.

Завітали на тренування по греко-римській боротьбі до Олександрівських Тигрів, адже розвиток спорту дуже важливий для громади.

 

 

 

 

 

 

БРАТСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

6 березня в Братській громаді проведено черговий психологічний тренінг в рамках програми «Батьківство без стресу».

Директором Братського центру соціальних служб Ліною ГРИЗОГЛАЗ, практичним психологом центру Оленою КАЛІНІНОЮ, за підтримки директора Братського закладу дошкільної освіти Крістіни САЛО в рамках програми «Батьківство без стресу» було проведено п’яте заняття в Братському ЗДО на тему: «Як допомогти дитині, яка перебуває в стресі?». Учасники заходу вдосконалювали навички напрацювання алгоритму надання першої психологічної допомоги дитині, залежно від її віку та реакцій, які вона демонструє.

 

 

 

 

ВЕСЕЛИНІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

5 березня у Веселинівському Будинку культури  відбулося відкриття виставки статуеток "Весна - як жінка, жінка - як весна".

Збір експонатів розпочали ще з початку року. Багато мешканців громади долучилося до поповнення колекції. Фігурки, що збереглися ще від бабусь, прабабусь вийшли на широкий загал та здивували своєю красою.

 

 

 

 

 

 

ПРИБУЗЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

1 березня в Прибузькому БК відбувся концерт та благодійний ярмарок "Весна - надія на перемогу".

Учасники демонстрували свої таланти найрізноманітнішими виступами солістів, дитячого вокального ансамблю і хореографією.

Під час проведення події відвідувачі мали змогу зробити добровільний внесок на потреби Збройних Сил України. Кошти будуть направлені на потреби ЗСУ - з подальшим звітом про їх використання.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.