Вознесенська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулися заходи до Дня вшанування пам’яті захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 04.03.2024 11:29
Кількість переглядів: 140

22 лютого 2023 року на XVI сесії Вознесенської районної ради восьмого скликання депутатами районної ради прийнято рішення про відзначення щороку 2 березня у Вознесенському районі Миколаївської області Дня вшанування пам’яті захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

 2 березня 2022 року  – це дата, яка назавжди залишиться в пам’яті жителів Вознесенського району.

Минуло два роки відтоді, як російські війська намагалися захопити Вознесенськ. Разом з 80 окремою десантно-штурмовою бригадою відсіч окупантам дали  сили територіальної оборони Вознесенського району, співробітники поліції, добровольчі формування, а також прості добровольці – жителі громади, які без вагань стали на захист рідного міста. Сотні чоловіків з перших днів пішли добровольцями на захист рідного краю та віддали свої життя за вільне майбутнє для нас.

Героїзм народу зупинив окупантів, але ми продовжуємо боротися проти ворога, який намагається зламати нашу єдність та нашу національну ідентичність. Ми знову і знову доводимо всьому світу, що нас неможливо знищити, нас неможливо перемогти, нас неможливо зупинити на шляху до нашої мети. Ми обов’язково  переможемо!

 

1-3 березня в територіальних громадах Вознесенського району відбулися заходи до Дня вшанування пам’яті захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

 

Вознесенська територіальна громада Вознесенського району

 

У місті Вознесенську 2 березня, у парку Першого травня, біля Алеї Пам'яті, вшанували пам'ять захисників, які загинули в березні 2022 року, під час вторгнення російських військ на територію Вознесенської громади.

Розділити біль утрати та спогади тих страшних подій завітали почесні гості: помічник народного депутата Верховної Ради України 9 скликання Артема Чорноморова - Денис ЗАБОЛОТНИЙ; виконувач функцій і повноважень начальника районної військової адміністрації, заступник начальника районної військової адміністрації Антоніна ШАРАТА; голова Вознесенської районної ради Спартак ГУКАСЯН; Вознесенський міський голова Євгеній ВЕЛИЧКО; Генеральний директор Південноукраїнської АЕС Акціонерного товариства Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» Ігор ПОЛОВИЧ; секретар Южноукраїнської міської ради Денис КРАВЧЕНКО.

На знак вдячності було відкрито Пам'ятну дошку «Небесні Захисники Вознесенської громади», яка є символом пам'яті та шани Героїв.

 

Імена захисників Вознесенська, які безстрашно пішли відстоювати наш мир та свободу назавжди закарбовані в історію міста і ми маємо їх пам'ятати.

Низький уклін і велика шана нашим воїнам-захисникам, які віддали своє життя за нашу країну. Схиляємо голови перед загиблими. Їх відважність, самопожертва та мужність завжди залишатимуться в серцях кожного з нас, як вічний символ героїзму та відданості.

Нехай їхні вчинки завжди будуть прикладом відваги та самопожертви для наступних поколінь. А ми сьогодні маємо бути сильними, ми маємо бути єдині, такими як були два роки назад. Ми обов'язково Переможемо!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Южноукраїнська територіальна громада Вознесенського району

 

Подвиг вознесенців – назавжди в пам’яті Южноукраїнської громади.

1 березня, на Меморіальній площі відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування пам’яті захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. У заході взяли участь депутат обласної ради Людмила САМЧИНСЬКА, секретар Южноукраїнської міської ради Денис КРАВЧЕНКО, генеральний директор ВП ПАЕС Ігор ПОЛОВИЧ, начальник першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Вадим НЕЧАЙ, депутати Южноукраїнської міської ради, військовослужбовці в/ч 3044, працівники ПАЕС та виконавчого комітету, жителі громади.

Присутні пригадали хронологію подій 2-3 березня 2022 року, коли ворог намагався прорватися до громади заради захоплення АЕС та подальшого просування вглиб країни. З вуст промовців лунали слова вдячності та розуміння значимості подвигу воїнів, що зупинили навалу у Вознесенську, навіть ціною власного життя. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх загиблих у ті страшні дні.

Мітинг-реквієм  завершився церемонією покладанням квітів до пам’ятного знаку «Незламні духом».

 

 

 

 

 

 

Єланецька територіальна громада Вознесенського району

 

1 та 2 березня на території Єланецької громади, в усіх старостинських округах, у бібліотечних, клубних, освітніх закладах відбулися тематично-патріотичні години спілкування «Українці-нація незламних», презентація літературних виставок «Вічна пам’ять, низький уклін, Вам, полеглі Герої!», покладання квітів до місць поховання та до Дошки пам’яті загиблих воїнів, лаконічні церемонії вшанування пам’яті загиблих захисників Вознесенського району.

Вклонімося пам’яті загиблих захисників, які захищали наш район!

Вічна пам’ять і слава українським воїнам, які захищали Вознесенщину та кожного з нас!

 

 

 

 

 

 

Олександрівська територіальна громада Вознесенського району

 

1 березня в Олександрівській громаді вшанували загиблих захисників Вознесенщини

Безмежна вдячність за вірність Батьківщині навіки залишиться у наших серцях. Пам’ятаємо Ваш подвиг та б’ємося за велику Перемогу!

Також ми згадуємо про всіх наших односельчан, які загинули за роки війни в різних куточках України. Схилімо голови перед світлою пам’яттю загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

 

 

 

 

 

 

 

Прибужанівська територіальна громада Вознесенського району

 

3 березня в с. Андрійчикове Прибужанівської громади відбувся мітинг «Життя – за Україну», на якому вшанувати пам’ять загиблих воїнів 80-тої окремої десантно-штурмової бригади.

24 лютого 2022 року до України увірвалася жорстока, безжалісна війна. Вона вже змінила життя кожного українця. Зруйнувала родини, домівки та плани на майбутнє. Але не зруйнувала нашу віру. І не зруйнує пам’ять...

Одинадцять героїв - молоді, гарні, повні сил, бажання жити, кохати та захищати Україну, віддали своє життя 3 березня 2022 року у бою з агресором в с. Андрійчикове.

Повік не забудемо подвиги Героїв, які віддали свої життя за майбутнє України! Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава!

 

 

Мостівська територіальна громада Вознесенського району

 

1 березня Мостівська громада вшанувала пам'ять захисників Вознесенського району

Друге березня 2022 року — це день, який назавжди закарбувався в пам’яті, коли окупаційні війська прийшли в Вознесенськ. Завдяки мужності та героїзму захисників ми маємо можливість працювати й наближати Перемогу, яка на жаль дається ціною людських життів.

Цього дня ми зі скорботою у серці згадуємо 43 воїнів - захисників, які загинули боронячи Вознесенщину від рашистських загарбників. Їх подвиг, мужність та героїзм назавжди залишаться в людській пам’яті!

 

 

 

Дорошівська територіальна громада Вознесенського району

 

1 березня у с. Дорошівка відбувся мітинг-реквієм пам‘яті захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.