Вознесенська районна рада
Миколаївська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини територіальних громад Вознесенського району

Дата: 01.03.2024 13:51
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

БРАТСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

28 лютого відбулася тридцята позачергова сесія Братської селищної ради восьмого скликання

На початку сесійного засідання відбулася урочиста, але сумна подія. Указом Президента України Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено наших земляків, які героїчно віддали своє життя, захищаючи Батьківщину від ворожої навали: 

ШУМЄЄВА Миколу Миколайовича, 

ПОЛІЩУКА Дениса Володимировича, 

ГРИВНАКА Володимира  Володимировича.

Начальник п’ятого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Євген ЛЄВЧЕНКО вручив нагороди наших загиблих Героїв їх рідним.

Зі словами співчуття і подяки до рідних звернулась селищний голова Неля СОБКО. Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували пам’ять усіх загиблих на фронтах російсько-української війни.

Далі Неля СОБКО ознайомила з порядком денним сесії.

Під час розгляду проєктів рішень було заслухано доповіді посадових осіб: начальника відділення поліції № 1 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області Олександра МАРЧЕНКА; 

начальника фінансового відділу Братської селищної ради Ніли МИРНЕНКО; директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Братської селищної ради Миколаївської області Оксани ОНОПРІЄНКО; начальника відділу організаційно-кадрової, правової роботи та інформаційної діяльності апарату Братської селищної ради Світлани НАДТОЧЕЙ; начальник відділу земельних та екологічних питань та АПК Дмитра НІКІТІНА.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

28 лютого в Братській громаді стартували обласні змагання з баскетболу  (юнаки та дівчата) в залік обласного етапу Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів та учениць «Шкільні ігри» у 2023–2024 навчальному році.

 Фото без опису

 

Фото без опису

 

 

БУЗЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

21 лютого в приміщенні Бузької сільської ради відбулося чергове засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості.

На засіданні були присутні представниці ПРООН в Україні Тетяна Сігаєва, Ганна Стороженко та Марина Денисова. Представники розповіли про оголошення конкурсу грантів Isar Ednannia із зміцнення безпекової ситуації, посилання соціальної згуртованості та активності молоді. Наголосили про необхідність активної участі і написанні грантових заявок, адже це є можливістю для громади залучати підтримку від міжнародних організацій. У ході засідання представники робочої групи презентували та обговорили грантові і міні ініціативи з громадської безпеки, соціальної згуртованості.

 

Фото без опису

Фото без опису

 

 

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

В Олександрівській громаді 21 лютого відбулося чергове засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості.

Даний захід пройшов за участі представників ПРООН - Тетяни Сігаєвої, Марини Денисової, Анни Стороженко, представників влади, правоохоронних органів, ДСНС, громадських організацій та активістів.

В ході засідання Робочої групи було представлено п'ять захоплюючих міні-ініціатив, які можуть розкрити нові можливості та перспективи. Проєкти були написані ініціативними групами громади під час попереднього інтерактивного тренінгу із проєктного менеджменту.

Після завершення процесу голосування дві з поданих міні-ініціатив будуть визнані переможцями та отримають фінансову підтримку від донора для реалізації.

 

Фото без опису

Фото без опису

 

25 лютого в Олександрівській громаді відбувся обласний турнір з греко-римської боротьби "Кубок Надії Миколаївщини"

В змаганнях взяли участь команди: СК "Олександрівські ТИГРИ",

МОККДЮСШ 1 м. Миколаїв, СК "БУЛЬДОГ" м. Миколаїв, м. Южноукраїнськ, м. Вознесенськ.

 

Фото без опису

Фото без опису

 

ДОРОШІВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

26 лютого відбулася робоча зустріч та перевірка готовності місцевого пожежно-рятувального підрозділу в с. Щербані Дорошівської ТГ.

Підрозділ в свою чергу постійно приймає участь у ліквідації пожеж, забезпечує оперативне реагування, чим повністю виправдовує своє існування і ще раз підтверджує необхідність створення аналогічних підрозділів у інших віддалених пунктах Вознесенського району.

 

Фото без опису

 

29 лютого ювенальні поліцейські Вознесенського районного управління поліції та рятувальники завітали до школярів у с. Білоусівка Дорошівської громади. На базі мобільного класу безпеки правоохоронці провели інтерактивні заняття з учнями молодших класів.

Співробітники поліції та рятувальники навчали дітей актуальним правилам безпечної поведінки, зокрема, як діяти у разі виявлення пожежі, підозрілого чи вибухонебезпечного предмета та правилам дорожнього руху.

Рятувальники розповіли про мінну безпеку та продемонстрували макети різних вибухових предметів і пристроїв та де вони можуть знаходитись.

Поліцейські, в свою чергу, нагадали правила дорожнього руху.

На останок правоохоронці подарували кожному розмальовки та тематичні комікси, аби школярі не забували важливих правил безпеки.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

НОВОМАР’ЇВСЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

26 лютого Новомар’ївським сільським головою Тамарою Фесько проведено засідання виконавчого комітету Новомар’ївської сільської ради, в ході якого розглянуто 7 питань, зокрема: «Про організацію проведення суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на  території Новомар’ївської сільської ради», «Про затвердження звіту про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету Новомар’ївської сільської ради за 2023 рік та затвердження плану роботи служби у справах дітей на 2024 рік, надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»,

Цього ж дня, сільським головою Тамарою Фесько, проведено робочу нараду з керівниками структурних підрозділів ради та старостами старостинських округів,  в ході якої розглянуто питання виконання бюджету сільської ради, підготовки  ХХУІІ сесії сільської ради восьмого скликання, проведення заходів з благоустрою, мобілізації та оповіщення військовозобов’язаних, організації роботи підрозділу МПО, надання соціальних послуг, проведення в громаді змагань "Пліч-о-пліч. Всеукраїнській шкільні ліги" та участь в районних змаганнях.

 

Фото без описуФото без опису

 

ЄЛАНЕЦЬКА ГРОМАДА ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

27 лютого в Єланецькій громаді стартував ІI (селищної ради) етап всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч: Всеукраїнські шкільні ліги з волейболу» (юнаки, дівчата) серед учнів закладів загальної середньої освіти Єланецької селищної ради.

Свою майстерність у грі з волейболу продемонстрували команди: Великосолонівського, Великосербулівського, Возсіятського ліцеїв, Єланецьких №1 та № 2 ліцеїв.

Юні волейболісти проявили свою витривалість, силу волі та азарт.

Результати ІI (селищної ради) етапу всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч: Всеукраїнські шкільні ліги з волейболу» серед юнаків:

І місце – Возсіятський ліцей;

II місце – Новоолександрівський ліцей;

III місце – Великосолонівський ліцей, Єланецькі № 1 та № 2 ліцеї.

Результати ІI (селищної ради) етапу всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч: Всеукраїнські шкільні ліги з волейболу» серед дівчат:

І місце – Єланецький ліцей № 2;

II місце – Єланецький ліцей № 1;

III місце – Великосербулівський та Возсіятський ліцеї.

За І–ІІІ місця переможці отримали дипломи Єланецької селищної ради

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Южноукраїнська громада ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

29 лютого відбулася 44 сесія Южноукраїнської міської ради восьмого скликання, порядок денний налічував 50 питань.

На початку засідання секретар ради Денис Кравченко вручив ордени «За мужність» родинам трьох загиблих Героїв – Василя Коклева, Віталія Поживітька, Олександра Цанова.

Олександр Акуленко зробив заяву про те, що його обрано головою фракції «Слуга Народу».За рішенням депутатів, заступник міського голови Микола Покрова став першим заступником.

На сесії підтримані проєкти рішень про внесення змін до бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади, про виділення коштів з Фонду міської ради на виконання повноважень старости, про виділення коштів з Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень.

Депутати підтримали низку проєктів, що стосувалися земельних питань та питань приватизації, затвердили Перелік назв об’єктів топоніміки населених пунктів громади, Перелік вільних місць на території міста Южноукраїнська під розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, Меморандум про партнерство та співпрацю між Южноукраїнською міською радою та Мостиською міською радою Львівської області. Обранці громади також проголосували за «Звернення депутатів Южноукраїнської міської ради до Президента України та Верховної Ради України стосовно прискорення розгляду та прийняття законопроєктів щодо підтримки органами місцевого самоврядування сектору безпеки та охорони».

Загалом депутатами були підтримані 47 проєктів рішень з 50-ти.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Минулого тижня у Южноукраїнській, Костянтинівській та Мигіївській громадах пройшли змагання в рамках «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

Южноукраїнська громада:

За перемогу та право представляти громаду в III етапі змагань з волейболу боролися команди Южноукраїнського ліцею № 3 (дівчата і хлопці), Южноукраїнського ліцею № 4 (дівчата і хлопці), Костянтинівської гімназії (хлопці) Южноукраїнського ліцею № 2 (дівчата). 72 юних спортсмени демонстрували спортивні вміння, майстерність, витривалість та роботу в команді.

У запеклій боротьбі перемогу серед хлопців здобула команда Южноукраїнського ліцею № 3, а серед дівчат команда Южноукраїнського ліцею № 4.

Попри напружену боротьбу змагання пройшли в дружній атмосфері, кожна команда продемонструвала на майданчику разючі навички й наполегливість.

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Естафету ІІ етапу всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» у Южноукраїнській міській територіальній громаді перейняли  юні баскетболісти закладів загальної середньої освіти.

28.02.2024 - 29.02.2024 року на базі Южноукраїнського ліцею №2  відбувся ІІ етап всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги з баскетболу». На змагання зареєструвалося п’ять команд: Южноукраїнського ліцею №1 ім. Захисників Вітчизни (хлопці), Южноукраїнського ліцею №2 (хлопці), Южноукраїнського ліцею №3 (хлопці), Южноукраїнського ліцею №4 (хлопці) та Костянтинівської гімназії (хлопці). Всього у змаганнях взяло участь 60 спортсменів.

 

Фото без описуФото без опису

 

ВОЗНЕСЕНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

 

28 лютого рятувальники Вознесенського РУ ГУ ДСНС України у Миколаївській області відвідали комунальну установу "Інклюзивний-ресурсний центр Вознесенської міської ради".

Під час заходу вони провели інформаційну кампанію з протипожежної безпеки для співробітників інклюзивного центру.

Фахівці ДСНС розповіли про основні причини та наслідки пожеж, які виникали в поточному році, та окремо наголошували на методах профілактики їх виникнення.

В ході зустрічі учасники також обговорили про вогнегасники, їх різновиди та принципи дії, а також спробували самостійно користуватись ним.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

29 лютого під головуванням виконувача функцій і повноважень начальника Вознесенської РВА Антоніни Шарати, за участі заступника начальника райвійськадміністрації Івана Білоконя, пройшла зустріч з представницею Миколаївського фонду «Любисток» з питань протидії торгівлі людьми, експлуатації та насильства.

До заходу долучились керівники структурних підрозділів соціального захисту населення, служби у справах дітей, охорони здоров’я, освіти.

На зустрічі представниця МФ «Любисток» Світлана Одінцова презентувала новий проєкт «Комплексна допомога цивільному населенню, яке зазнало експлуатації чи насильства», в рамках якого надаються такі послуги:

- соціальний супровід, консультування та перенаправлення;

- психологічна допомога;

- юридична допомога та відновлення документів;

- підтримка у відкритті власної справи;

- забезпечення професійним обладнанням;

- гранти на навчання та курси перекваліфікації;

- медичне лікування, обстеження та медикаменти.

Зустріч пройшла в дружній атмосфері, з побажанням об’єднати зусилля для виявлення, ідентифікації, перенаправлення і забезпечення допомоги цивільному населенню, яке зазнало експлуатації чи насильства.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.