Вознесенська районна рада
Миколаївська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні, 22 червня, в Україні відзначають День скорботи та вшановують пам'ять українців, які під час другої Світової Війни загинули на території нашої держави

Дата: 22.06.2023 12:01
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Це день початку війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. З метою   всенародного  вшанування  пам'яті синів і дочок українського народу,  полеглих під час війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності, на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці,  Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань, указом Президента України 17.11.2000 року установлено День скорботи і вшанування пам'яті жертв  війни в Україні, який відзначається щорічно 22 червня. 

 

В цей день наш народ вшановує світлу пам'ять мільйонів українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

Для України період з 1941 по 1945 рік — це справжня національна трагедія.

І наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.

 

Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії російської федерації на території нашої країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають нашу країну, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

 

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.