Вознесенська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні, 20 червня, в селі Андрійчикове відбулося відкриття Меморіального знаку на вшанування пам`яті українських воїнів, загиблих в боях із ворогом 03 березня 2022 року

Дата: 20.06.2023 15:01
Кількість переглядів: 555

Сьогодні відбулося урочисте відкриття Меморіального знаку на честь Воїнів-Героїв 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, які загинули в боях із ворогом 03 березня 2022 року у селі Андрійчикове Вознесенського району

 

Участь в заході взяли побратими-військовослужбовці 80-тої окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, заступник начальника районної військової адміністрації Антоніна Шарата, голова Вознесенської районної ради Спартак Гукасян, сільський голова Прибужанівської сільської ради Олександр Тараненко, священики Православної Церкви України, родичі загиблих захисників та жителі Прибужанівської громади

 

На початку березня минулого року, коли ворог наближався до Вознесенська, саме тут, на околиці села Андрійчикове, 02 березня висадився ворожий десант, жителям села довелося зустрітися з ворогом віч-на-віч. Але недовго порядкували окупанти в селі, уже наступного дня вони були розбиті бійцями 80-ої бригади. Тоді було знищено 30 окупантів та 10 одиниць ворожої техніки. На превеликий жаль, у тому бою загинули й наші воїни.

У вирішальний для країни час наші захисники без вагань пішли на війну, бо ж знали, що  повинні бути там, повинні захищати свій дім, свою батьківщину.

 

Саме тут, на місці їх загибелі, за ініціативи та допомоги Валерія Шкрібляка спільно з жителями Прибужанівської територіальної громади, встановлено пам’ятний знак, що назавжди стане символом безмірної вдячності за порятунок та визволення.

Сьогодні імена тих, хто загинув у бою, внесено в історію та на цей пам’ятний знак, це:

Старший лейтенант  Хоменко Андрій Вікторович;

Сержант                     Шевченко Віктор Олексійович;

Молодший сержант  Герман Костянтин Дмитрович;

Молодший сержант  Четверіков Андрій Костянтинович;

Старший солдат        Матяш Олег Іванович;

Старший солдат        Матіїшин Ігор Михайлович;

Старший солдат        Братців Володимир Іванович;

Солдат                        Залевський  Максим Альбертович;

Солдат                        Мельников Марин Ігоревич;

Солдат                        Гай Іван Сергійович.

 

Гідне вшанування пам’яті наших українських героїв – наш обов’язок. Ми  завжди  будемо  пам’ятати  неоцінений подвиг наших захисників. Вони загинули  заради нашого мирного неба та щасливого майбутнього!  Велика шана та повага батькам та родичам загиблих, низький  уклін  всім рідним наших героїв! 

 

Відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти ворога, віддавши життя за свою країну та нашу свободу, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією.

 

Вічна пам'ять! Слава Героям!

 

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.