Вознесенська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

29 квітня в с. Мартинівське Прибужанівської громади відбулося відкриття меморіальної дошки, присвяченої Герою України ГЕННАДІЮ МАТУЛЯКУ

Дата: 01.05.2023 11:12
Кількість переглядів: 254

Геннадій Васильович Матуляк - український військовий, полковник, командувач першої авіаційної ескадрильї 299 бригади тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, Герой України.

29 квітня Геннадій Матуляк відзначив би 46-й день народження.

 

29 квітня в с. Мартинівське, на подвір'ї місцевого ліцею, відбулося відкриття меморіальної дошки, присвяченої герою-земляку. У заході взяли участь батьки загиблого льотчика, рідні, близькі, друзі, серед гостей - голова Вознесенської районної ради Спартак ГУКАСЯН, начальник Вознесенської районної військової адміністрації Сергій ШУРАБУРА, начальник відділу освіти Прибужанівської сільської ради Сергій АЛЄКСЄЄВ, секретар сільської ради Зоя АЛЄКСЄЄВА, військові 61 окремої механізованої бригади.

 

Геннадій Малутяк 28 років життя присвятив службі у Збройних Силах України

У ніч з 23 на 24 лютого 2022 року за командою "Тривога" підполковник Геннадій Матуляк з неба знищував війська та техніку загарбників, виконував бойові вильоти над Херсонською та Миколаївськими областями. У лютому 2022 року на півночі Києва в районі міста Гостомеля знищував російських окупантів. Героїчно загинув Геннадій Васильович в Київській області під час повітряного бою за кілька кілометрів від села Глибівка Вишгородського району. Був похований місцевими жителями поруч із місцем катастрофи. У Миколаєві офіцера перепоховали у квітні після звільнення Київської області від окупантів.

 

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі 28 лютого 2022 року указом Президента України Геннадію Васильовичу присвоєно звання Героя України з відзнакою Золотою Зіркою. 14 грудня 2022 року одну з вулиць Києва було названо на честь нашого земляка. 24 лютого наказом начальника Збройних Сил України Геннадію Матуляку присвоєно чергове військове звання полковника.

 

Україна, і ми разом із нею, переживаємо важкі часи. Але завдяки таким Героям, у нас є можливість жити під мирним небом. Вони вкладають душу і тіло в наше майбутнє. Пам'ятаємо, завдяки кому ми сьогодні продовжуємо мирне життя.

Перемога обов'язково буде за нами. Герої ніколи не вмирають.

 

НИЗЬКИЙ УКЛІН, ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.