Вознесенська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування пам’яті захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 02.03.2023 14:15
Кількість переглядів: 943

22 лютого 2023 року на XVI сесії районної ради депутатами районної ради восьмого скликання прийнято рішення про відзначення щороку 2 березня у Вознесенському районі Миколаївської області Дня вшанування пам’яті захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

 

2 березня. Ця дата, наряду з 24 лютого 2022 року, назавжди залишиться в пам’яті Вознесенської громади і всієї України. Саме з цього дня розпочалася подія, яка уже ввійшла в історію під назвою «Битва за Вознесенськ». У дводенній битві під Вознесенськом місцеві добровольці та військові дали відсіч загарбникам, успішні дії захисників завадили планам ворога по захопленню Южноукраїнської АЕС та форсуванню Південного Бугу для наступу на Одесу.

В обороні Вознесенська брали участь 80 окрема десантно-штурмова бригада, сили територіальної оборони Вознесенського району, співробітники поліції, добровольчі формування, а також прості добровольці – жителі громади, які без вагань стали на захист рідного міста.

 

Сьогодні, Вознесенська громада, керівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних громад району, депутати районної ради, представники територіальної оборони, військовослужбовці, мешканці та гості міста вийшли вшанувати пам'ять та героїчний подвиг тих, хто ціною власного життя 2 березня 2022 року боронив місто.

 

На площі, біля зруйнованого автомобільного мосту через річку Мертвовод, пролунали слова вдячності та співчуття рідним загиблих від народного депутата України Артема ЧОРНОМОРОВА, голови Вознесенської районної ради Спартака ГУКАСЯНА, начальника Вознесенської районної військової адміністрації Сергія ШУРАБУРИ та інших.  

 

Світла пам’ять та безмежна вдячність за вірність Батьківщині навіки залишиться у наших серцях.  Пам’ятаємо Ваш подвиг та б’ємося за велику Перемогу!  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.